Am fost casatorita cu un american si am divortat in anul 2009. Mentionez ca am inregistrat aceasta casatorie in RO, in acest sens detin si certificat casatorie romanesc.
Divortul care este definitiv si irevocabil a fost pronuntat in Ianuarie 2009 de catre autoritatile americane prin Final Decree of Divorce. Stiu ca trebuie sa-l trimit la Secretary of Stat din statul unde s-aa oficiat casatoria pt aplicarea apostilei.
Vreau sa-i trimit mamei mele o Procura Speciala pt a ma putea Reprezenta in RO in ceea ce priveste acest divort (recunoastere, etc)
Am cateva intrebari la Dvs:
1. EU trebuie sa fac cererea de divort pe care mama o va depune la Judecatorie? Sau deoarece mama detine aceasta Procura Speciala poate face cererea in numele meu?
2. Daca cineva ma poate ajuta cu un model de CERERE DIVORT (pt cazul meu, am domiciliul permanent in America)
3. De asemenea, model PROCURA SPECIALA
Desigur, cu cea mai mare placere va voi tine la curent :D mai mult decat atat cum am mentionat mai devreme vreau ca aceste informatii sa ramana pe website pentru cei aflati in situatii similare nu pentru Dvs!
Sa stiti ca in USA avem un website al romanilor unde ne ajutam si toti noii veniti in aceasta tara gasesc informatii utile despre diverse subiecte.
Mentionez ca nu am afirmat ca NU voi ajunge cu actele si la instanta de judecata. Numai ca suntem cu totii aici pentru a ne ajuta, nu pentru a ne lua peste picior. Deja am primit niste oferte pentru reprezentare insa nu sunt de acord sa platesc pt asa ceva suma ceruta, cu acesti bani prefer sa merg in tara personal si cu aceasta ocazie fac o vizita si familiei, asta e tot!!!
Va multumesc foarte mult pentru incurajari, dar chiar si primul raspuns al Dvs lasa de dorit .... nu mai e nevoie sa precizez numele!
Nu v-a luat nimeni peste picior.Cel putin eu nu am observat acest lucru.
Avocatii nu au voie ( ca sa intelegeti mai bine) sa redacteze cereri asa pur si simplu si sa le publice.
Este foarte frumos ca va ajutati intre voi, dar daca traiti in america stiti cat costa un avocat acolo.Presupun ca cei ce v-au facut oferte sunt mult mai reduse decat daca ar fi trebuit sa va angajati avocat in SUA.
Sfaturile tuturor celor ce au scris au fost utile dupa parerea mea.Ca le-ati intes sau nu este alta problema...