De curind mi s-a propus ocuparea unui post intr-o institutie (nationala) prin incheierea unui Contract de Mandat fara periaoda specificata si nu a unui Contract Individual de Munca .Care sunt dezavantajele acestui contract fata de un C.I.M. In acest caz pot sa-mi pastrez si actualul C.I.M. luindu-mi un concediu fara plata de la institutia unde sunt angajata in prezent?
Va multumesc.
1. Va puteti suspenda CIM la vechea institutie, numai cu respectarea conditiilor legale in materie.
2. Contractul de mandat este asimilat CIM, numai ca retinerile nu se fac la sursa ci le veti achita singura(contributiile la stat), si trebuie sa aveti in vedere ceea ce doriti, respectiv sa va pastrati CIM -ul vechi, ceea ce presupune ca durata Contractului de mandat sa fie mai mica ori egala cu perioada de suspendare, ori sa renuntati la vechiul CIM asumandu-va riscul revocarii mandatului.
Buna ziua! Ma intereseaza si pe mine cateva detalii despre acest contract de mandat. Azi am fost la un interviu la o banca pentru postul de consilier financiar. Mi s-a propus o angajare cu contract de mandat. Din cate mi s-a spus, angajatorul nu-mi plateste nici o dare la stat. trebuie sa-mi platesc singura tot si sa imi depun declaratiile tot singura. Mie mi s-a parut putin cam aiurea acest contract si nu sunt sigura ca mi-ar conveni. As dori si parerea cuiva mai specializat va rog!
Este putin cam aiurea conditiile impuse de catre acea societate ... contractul de mandat nu va ofera calitatea de angajat si , implicit, nu veti beneficia de drepturile unui salariat.
da, asta mi s-a spus si mie ca ei nu o sa-mi plateasca nimic la stat, trebuie sa-mi platesc singura si nici nu am nici un drept ca angajat...practic, din ce inteleg eu, sunt asa un fel de nimeni pe acolo, fara nici un drept, fara nimic. maine trebuie sa ma mai intalnesc o data cu tipa de la banca sa mai discutam. as vrea totusi sa vad cum arata si contractul ala si ce clauze sunt in el...desi sincer sunt dezamagita ca o institutie bancara atat de mare si care totusi are un nume apeleaza la astfel de magarii... aaaa. si mai am o intrebare. mi s-a spus ca o sa primesc o suma garantata de 1000 de lei in cazul in care nu reusesc sa castig mai mult din comisioane. intrebarea mea e: comisioanele sunt trecute in contract? si daca da, eu trebuie sa platesc impozit si pentru ele?