avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de mandat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de mandat

De curind mi s-a propus ocuparea unui post intr-o institutie (nationala) prin incheierea unui Contract de Mandat fara periaoda specificata si nu a unui Contract Individual de Munca .Care sunt dezavantajele acestui contract fata de un C.I.M. In acest caz pot sa-mi pastrez si actualul C.I.M. luindu-mi un concediu fara plata de la institutia unde sunt angajata in prezent?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: azalea , utilizator 20:04, 1 Septembrie 2010
Trebuie sa stiti ca , contractul de mandat este supus dispozitiilor Codului Civil si nu prevederilor Codului Muncii.
Daca doriti vedeti acest link care expuse cateva lucruri esentiale despre contractul de mandat
[ link extern ]
si atunci, intreb eu, de ce trebuie sa-mi platesc darile la stat si sa depun declaratii ca un angajat normal?
Orice contract se negociaza ....dvs va puteti impune punctul de vedere la negocierea unui astfel de contract.
mltumesc...oricum nu sunt deloc incantata de ideea acestui contract si sincer mi se pare cam teapa ca sa scape ei de plata impozitelor angajatului la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronul si actele lui false bucurescu bucurescu Buna ziua, acum 6 luni cand am fost disponibilizat am intalnit un prieten vechi care mi-a spus ca ma poate ajuta sa nu pierd vechimea in cartea de munca. Si ... (vezi toată discuția)
Cim neinregistrat itm andy_ionescu andy_ionescu buna seara, am fost angajat la o societate privata, un srl, in perioada 2010-2014 in baza unui ctr de munca. neintreband la momentul respectiv si avand ... (vezi toată discuția)
Contract de munca la doar 2 ore pe zi ? DanielMarian DanielMarian Lucrez la programator, 8 ore pe zi. Am observat ca in contractul meu de munca, scrie: \"o fractiune de norma de 2 ore/zi, 10 ... (vezi toată discuția)