avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neinregistrarea cartii de munca de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neinregistrarea cartii de munca de catre angajator

Buna ziua, lucrez la o firma de doi ani de zile ca secretara, iar lucrurile nu merg bine si ar trebui sa intram in somaj. Dar am aflat cu stupoare ca cine s-a ocupat de cartea mea de munca nu mi-a inregistrat-o la itm si nici contractul de angajare.
As vrea sa stiu ce pot face. Il pot da in judecata pe cel care se ocupa de cartea mea de munca, se poate cumva sa plateasca din urma darile si sa se completeze in cartea de munca? Se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 18 August 2010
Categoric, si nu persoana care s-a ocupat de cartile de munca trebuie sa o actionati in judecata ci societatea. Este un litigiu de munca, il dovediti cu cotractul de munca semnat de societate , pp ca aveti asa cevba, chiar daca nu este inregistrat la ITM, sau orice alt inscris in care dumneavoastra figurati ca angajata a acelei societati. Cererea o depuneti la Tribunal, nu se platesc taxe, si societatea va fi obligata sa va faca incadrarea in munca , retroactiv, cu plata contributiilor.
multumesc, dar problema e ca nu am nimic la mana , nici un inscris cu care sa dovedesc ca am lucrat la ei, nu mi-au dar un contract de munca.
De platit, cum v-au platit? Aveti vreun fluturas de salariu?Chiar nu aveti o dovada ca au existat rapoarte de munca? Mail-uri oficiale, chitante semnate, facturi semnate de dumneavoastra, inscrisuri din care sa reiasa ca ati prestat ceva....colegi martori? Ati mai avut inainte carte de munca?
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
blueblue, utilizator
nu mi-au dat niciodata fluturas de salariu, mail-uri am dar nu stiu cat de oficiale sunt, sunt semnate de ei, respectiv directorul de vanzari si directorul general. Tot ce am semnat de mine sunt awb-urile de la curieri si binenteles colegi martori, dar la o adica nu stiu cat s-ar baga. Pot spune foarte simplu ca nu ma cunosc.
In fine, nu sunt aici sa va cert, dar va spun prieteneste ca trebuia sa vi se aprinda "beculetul" pentru ca nu ati vazut nici un contract. Pe viitor cred ca stiti ce aveti de facut.
In situatia data, incercati sa adunati cat mai multe probe din care sa reiasa ca ati avut raporturi de munca si faceti o plangere la ITM, Mail-urile de serviciu au caracter demonstrativ.

Alte discuții în legătură

Munca la negru byadina byadina Buna ziua! Am o problema si nu stiu cui sa ma adresez; e prima data cand intru pe acest forum, sper sa gasesc raspunsurile de care am nevoie. La sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Nepredare carte de munca eu123 eu123 in ianuarie 2009 m-am angajat si in luna februarie mi-a fost eliberata cartea de munca de la fostul loc de munca; pentru ca nu mi s-a parut un post de viitor ... (vezi toată discuția)
Munca fara salariu alexandra-maria17 alexandra-maria17 Buna ziua, Am o problema,dar sa incep cu inceputul. Sotul meu a lucrat di septembrie 2008pana acum 3 zile,13.04.2009,la o firma,dar nu a mai primit salariul ... (vezi toată discuția)