avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neinregistrarea cartii de munca de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neinregistrarea cartii de munca de catre angajator

Buna ziua, lucrez la o firma de doi ani de zile ca secretara, iar lucrurile nu merg bine si ar trebui sa intram in somaj. Dar am aflat cu stupoare ca cine s-a ocupat de cartea mea de munca nu mi-a inregistrat-o la itm si nici contractul de angajare.
As vrea sa stiu ce pot face. Il pot da in judecata pe cel care se ocupa de cartea mea de munca, se poate cumva sa plateasca din urma darile si sa se completeze in cartea de munca? Se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 18 August 2010
astazi de dimineata m-au anuntat ca au o veste proasta: nu mi-au inregistrat cartea de munca si adevarul e ca nu am semnat nici un contract de munca, asta e greseala mea. Deci clar nu figurez la ITM. Si nu stiu daca un act aditional semnat de mine, o factura si niste awb de la curieri ma ajuta cu ceva. Astea sunt toate actele semnate de mine. Am vreo sansa sa-mi castig drepturile? Si sunt sigura ca aceeasi problema o mai au si alti angajati ai firmei, muncitori. Firma se ocupa cu prestari de servicii si are un sediu in acte, un punct de lucru unde sunt doar eu si un depozit. Si sunt sigura ca nu-i gasesti niciodata nicaieri.
Depuneti o sesizare la ITM daca inca mai lucrati acolo ... de asemenea, aveti posibilitatea sa promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului. Art.16 alin.2 C.mun. prevede ca, în situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă (inscrisuri, martori , prezumtii etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru byadina byadina Buna ziua! Am o problema si nu stiu cui sa ma adresez; e prima data cand intru pe acest forum, sper sa gasesc raspunsurile de care am nevoie. La sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Nepredare carte de munca eu123 eu123 in ianuarie 2009 m-am angajat si in luna februarie mi-a fost eliberata cartea de munca de la fostul loc de munca; pentru ca nu mi s-a parut un post de viitor ... (vezi toată discuția)
Munca fara salariu alexandra-maria17 alexandra-maria17 Buna ziua, Am o problema,dar sa incep cu inceputul. Sotul meu a lucrat di septembrie 2008pana acum 3 zile,13.04.2009,la o firma,dar nu a mai primit salariul ... (vezi toată discuția)