As dori sa stiu unde trebuie sa caut(la ce institutie) si ce sa cer pentru a intra in posesia unui act de proprietate a unui imobil detinut in anul 1949 de bunicul meu.Problema sta in felul urmator:adresa imobilului al carui act de proprietate il cautam figureaza pe un alt contract de vanzare cumparare imobil,in care bunicul avea calitatea de cumparator.Acest din urma act este din 1949 si in momentul cumpararii celui de-al doilea imobil,bunicul locuia la adresa pentru care nu gasim actul.Am fost la ROMVIAL unde am solicitat situatia juridica a imobilului si ni s-a spus ca imobilul este in administrarea lor fara drept de detinere(adica nu se cunoaste proprietarul).Imobilul exista si este inchiriat unei societati comerciale.La directia locala de impozite si taxe am solicitat istoricul de rol fiscal si ni s-a spus ca nu exista nici o informatie referitoare la acea adresa.Am fost la arhivele nationale si am solicitat si de acolo extrasul de carte funciara si au spus ca nu exista numarul acela de strada.Am cerut istoric de artera si la fel au spus ca nu exista numarul.Acel numar de strada pe care il cautam figureaza intr-un act din 1949(este un act original) si strada cu numarul respectiv exista si in ziua de azi,inclusiv imobilul detinut de bunic unde acesta a avut un atelier de cismarie.Nu stim daca lucra pe vreo firma sau ca persoana fizica si nici nu mai putem afla pentru ca bunicul a murit demult si nu mai exista martori suprevietuitori.Va rog sa ma ajutati cu un sfat,sa-mi dati o sugestie;unde as mai putea cauta si ce sa cer cand eu am doar adesa si numele persoanei,adica bunicul,care in 1949 locuia (sau lucra) acolo.
Legea 10/2001
MIHAESCUM
Buna seara.
Va supun atentia umatoarei probleme : restituiri conform legii 10/2001.
Bunicul sotului a avut o casa si terenul aferent constructiei. ... (vezi toată discuția)
Strada vs. alee
vanz_ator
Buna seara, am si eu o intrebare: stie cineva daca exista o institutie care sa-mi elibereze un document din care sa reiasa ca STRADA poate fi asimilata cu ... (vezi toată discuția)