avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu probleme

Incerc sa fiu cat mai scurt.In mai 2010 a decedet unul din frati,din cei 8 de toti.3 au decedat in urma zeci de ani. Defunctul nu a fost insurat si nu a lasat vreun testament. Deci mostenitori sunt fratii sau descendentii acestuia.
La acesti trei frati decedati s-a pierdut legatura cu familia lor si mostenitorii lor,ne mai cunoscand situatia lor,printre altele si datorita distantei.
Pentru dezbaterea succesiunii trebuie la dosar copie dupa certificatele de deces si dovada citatiei prin ziar,a descedentilor acestora.
Intrebare:
1.Cum pot face rost de aceste copii?
2.In ce ziar trebuie citati si care e metodologia?
2.Ce se intampla daca nu depune nimeni aceste acte,se pot pierde bunurile defunctului?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:03, 18 August 2010
De pierdut bunurile nu cred, banuiesc ca in locuinta acestuia a ramas cineva care sa administreze bunurile. Mergeti la Primarie si incercati sa obtineti certificatele de deces, pe motiv ca au fost pierdute :P

Succesiunea trebuie deschisa in termen de 6 luni de la data decesului, ca regula generala. Citarea se face in orice ziar local care are o anumita popularitate.
Succesiunea e deja deschisa.
Primariile alea sunt la vreo 500 km distanta,in locatii diferite,aici ar fi problema.
Pot eu ca frate, pur si simplu, sa obtin un alt certificat de deces?
Ce se intampla daca nu se depun la dosar?
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
ionutz72, utilizator
Nu se va intampla nimic, insa este posibil ca ceilalti frati in viata sau mostenitorii lor sa atace certificatul de mostenitor obtinut in urma nedeclararii tuturor fratilor, si aceasta constituie infractiunea de fals in declaratii.
daca nu depuneti certificatele de deces dosarul va fi suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu 1.Primaria pe raza unde a avut ultimul domiciliu o persoana decedata are evidenta intregii mase succesorale a acesteia?Dar daca exista anumite ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla ce cladiri terenuri detine o persoana? gabimc gabimc Buna seara Situatia este urmatoarea : tatal meu a decedat in decembrie 2009, eu afland intamplator de acest lucru dupa un an si jumatate. Eu sunt fiica ... (vezi toată discuția)
Divortata, dar mostenitoare cu drepturi depline!!! cojocaruconstanta cojocaruconstanta Dupa aprox 15 ani de casatorie, fratele meu a divortat de sotia sa, dar a continuat sa locuiasaca impreuna. Rudele au aflat din intamplare, dupa ce ... (vezi toată discuția)