avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa judiciara de 3% intr-un partaj conventional
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa judiciara de 3% intr-un partaj conventional

am convenit de comun acord cu sotul asupra impartirii bunurilor comune urmand ca tranzactia incheiata sa o prezentam la termenul de judecata stabilit.ni s-a spus de catre av.ca trebuie platita pana la termen taxa de 3% din valoarea masei bunurilor comune .din alte comentarii eu am inteles ca daca prezint tranzactia la primul termen nu mai este nevoie sa fac aceasta plata.nu este ceva clar stabilit in acest sens? este OBLIGATORIU sau NU sa mai fac aceasta plata atata timp cat mi s-a spus ca de fapt acesti bani( valoarea taxei) se vor recupera dupa incheierea divortului ?
Cel mai recent răspuns: lupas alexandra , utilizator 21:21, 20 August 2010
in cazul meu este vorba de un partaj conventional,am clarificat ce primeste fiecare prin buna intelegere,si am incheiat deja la avocat o tranzactie.multumesc pt.interventie,iti doresc succes,rabdare si nervi tari.
multumesc pt.explicatii.urmeaza sa-mi stabilesc o strategie si desigur sa ma consult cu av.la care am incheiat tranzactia.toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa judiciara de timbru stancu  georgeta stancu georgeta Buna ziua!As dori si eu , va rog, un raspuns la urmatoarea problema: Am fost reclamanta intr-un dosar de partaj succesoral , si la primul ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo este obligatorie intotdeauna? prin noua taxa de timbru se impune expertiza topo obligatorie pentru evaluare? greus greus Buna, Ziua! Am formulat in instanta o cerere de iesire din indiviziune. obiectul partajului sunt cateva terenuri de 2 ha, pe care le vom imparti la buna ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru de 3% Alynamycina Alynamycina Buna Ziua,am si eu niste nelamuriri in legatura cu un proces: Parinti sunt in proces si trebuie sa evalueze masa partajabila,intrebariile mele ... (vezi toată discuția)