in octombrie vreau sa plec in spania impreuna cu sotul meu pentru a munci acolo,stiu ca trebuie sa avem un act numit"cartea verde" cum o putem avea,cine trebuiea sa o faca si unde si la cine putem apela?va multumesc
Nu,acest permis este eliberat doar in temeiul unui contract legal de munca in Spania,dar daca va gasiti acolo de munca -legal-acest permis va fi eliberat.Nu este obligatoriu sa aveti acel contract incheiat in Romania.Daca angajatorul de acolo va incheie forme legale,veti avea acest permis.
Inainte de a veni in Spania pentru a cauta de lucru sau pentru un interviu nu
trebuie sa uitati ca aveti nevoie de anumite documente:
• Pasaport sau carte de identitate UE/CEE valabil.
• Curriculum vitae tradus (mai multe exemplare), scrisoare de intentie si scrisori
de recomandare de la locurile de munca anterioare, fotocopii dupa actele de
studii. Este recomandabil sa aveti Curriculum vitae si scrisoarea de intentie in
format electronic pentru a le putea actualiza sau modifica.
• Cardul european de sanatate eliberat de sistemul de Securitatea sociala din tara dvs. (Formularul E-100)
• Formularul de plata a cotizatiilor (E-301), daca este necesar.
• Formularul de export al prestatiilor (E-303), daca este necesar.
• Fotocopie certificatul de nastere si certificatul de casatorie (daca este cazul).
• Traducerea actelor de studii.
• Alte certificate, permise sau licente pe care le considerati necesare (de exemplu permisul de conducere).
Angajare
ILENIA
Va rog sa-mi spuneti care sunt actele necesare la momentul actual in vederea angajarii unei persoane in domeniul constructiilor.
Va multumesc! (vezi toată discuția)