avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen completare dispozitiv recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen completare dispozitiv recurs

Am fost recurenta intr-un dosar de anulare a unei autorizatii de construire versus primaria si o firma privata. Recursul a fost castigat (dupa cum mi se pare foarte normal in Romania) de partile adverse. Se stie ca in Romania se moare cu dreptatea in mana, mai ales daca nu ai bani de avocat! Instanta nu s-a pronuntat asupra cheltuielilor de judecata facute de firma cu avocata sa. Recursul s-a pronuntat in 21 ian. 2010 la curtea de apel. Dosarul s-a intors la tribunal in 25 mart., iar firma a obtínut investirea cu titlu executoriu in data de 5 mai.
Conform CPC, firma ar fi trebuit sa actioneze in termen de 15 zile de la data de 5 mai pentru contestatie in anulare sau in revizuire in termen de o luna de la pronuntarea deciziei. Ori avocata firmei a ratat cele doua termene.
In data de 20 iul. (data postei) trimite o cerere catre curtea de apel pentru indreptare eroare materiala, invocand art. 281, considerand ca s-a facut o eroare. Langa eroare materiala in paranteza a pus si completare de dispozitiv. Pe verso cererii exista o stampila a tribunalului din care rezulta ca cererea a fost intai adresata acestuia si a fost trimisa in camera de consiliu a tribunalului.
Din punctul meu de vedere (neavand studii de drept), consider ca avocata incearca un tertip prin care sa iasa din culpa fata de client si sa ma pacaleasca in speranta ca si curtea o va sustine, intrucat inteleg ca actiunea sa de a cere completarea dispozitivului este tardiva.
Intrebarea mea se refera la lamurirea art.281^2alin.1 cu privire la termenul de depunere a cererii de completare a dispozitivului: este 15 zile de la pronuntarea deciziei, adica de la data de 21ian.?
Am mai citit intr-o lucrare ca pronuntarea trebuie facuta de acelasi complet de judecat. Este adevarat?Va multumesc anticipat pentru orice raspuns la problemele mele!
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
ioanamihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:38, 18 Septembrie 2010
Faptul ca a facut cererea nu inseamna ca a si reusit sa ii fie admisa puteti sa va prevalati sde textul de lege invocat.Desigur ca acelasi complet, in virtutea principiului continuitatii se va pronunta si cu privire la acest aspect
Daca intre timp unul din judecatori s-a pensionat, ar trebui sa existe o decizie a Curtii de apel care sa motiveze inlocuirea acestuia? In lipsa deciziei se poate invoca nulitatea hotararii emise?
La dosar a fost un proces-verbal prin care se inlocuia judecatorul pensionat cu altul. Am depus exceptie de tardivitate si decadere, insotita de o speta de acelasi fel de la Curtea de apel Alba-Iulia ca titlu de practica judiciara. Cererea de modificare a fost declarata tardiva.
va va fi admisa exceptia tardivitatii, fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere revizuire mihami mihami Buna ziua! O actiune este castigata la Tribunal, dar este respinsa de Curtea de Apel pe motiv ca o cerere, [i]care in realitate exista ca fila in ... (vezi toată discuția)
Lamurire dispozitiv dumifilote dumifilote Am promovat un recurs la o incheiere de suspendare, recurs care a fost respins printr-o Decizie Civila data in data de 04.10.2017. Ulterior Instanta s-a ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca -um pot revizuii o hotarare definitiva, irevocabila, cu investire executorie RizeaCoralia RizeaCoralia am un litigiu de munca, am fost sanctionata disciplinar, am contestat decizia respectiva in instanta, instanta de fond a admis in parte actiunea formulata de ... (vezi toată discuția)