avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre testament

buna ziua, care este cea mai simpla formalitate de a da apartamentul proprietate pers. fiicei mele care este majora, se poate face si testament? multumesc
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 17:37, 18 August 2010
Aveti si alti copii ?
Va intereseaza sa fie simplu sau ieftin .. poate sigur; de ce nu ?!
Imobilul nu este ipotecat sau grevat in nici un fel ?
apartamentul este platit , totul la zi , dar vreau sa fie pe numele fiicei cu keltuieli minime, mersi mult
Ar trebui sa aveti in vedere ca testamentul nu transfera dreptul de proprietate asupra apartamentului. El dispune numai pentru viitor ... in cazul decesului .. pana atunci insa ... testatorul ramane proprietar.
Apoi .. daca nu aveti alti mostenitori ... nu are rost sa faceti testament caci bunul ii va reveni legal singurului mostenitor .. copilului .. daca este singurul mostenitor.

In ipoteza in care doriti sa transmiteti dreptul de proprietate asupra imobilului acum ... solutii sunt .. dar nu prea sunt ieftine .. sau depinde de notarul caruia va adresati.

Ar mai fi cateva solutii pe instanta .. insa nici acestea nu sunt f. ieftine ... in plus pot dura mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament autentic montecarlobaby montecarlobaby parintii mei au mai multe imobile. suntem 2 copii la parinti. daca parintii mei imi fac un testament autentic care respecta rezerva succesorala , adica imi ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare getaz getaz avem un apartament ,am efectuat un imprumut la banca unde am girat(IPOTECAT)apartamentul.acum vrem eu si sotul sa facem un act de vanzare cumparare fiicei ... (vezi toată discuția)
Apartament sub ipoteca- vanzare, donatie marx36 marx36 Buna ziua! Am un imprumut bancar cu garantie imobiliara, un apartament pe numele parintilor mei . (mama a decedat de curand, daca ar avea vreo importanta in ... (vezi toată discuția)