avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare

avem un apartament ,am efectuat un imprumut la banca unde am girat(IPOTECAT)apartamentul.acum vrem eu si sotul sa facem un act de vanzare cumparare fiicei noastre.cum sa procedam ca mai avem rate pana in2021,?putem sau nu sau cum sa procedam sa-i dam acest apartament ei pana nu se casatoreste.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 10:38, 13 Mai 2011
Buna seara !
Avand in vedere ca este ipotecat nu puteti dispune de acesta in niciun mod .
nu prea mai puteti....
Cu acordul expres (scris) al bancii, este posibil. Se vor mentine insa ipoteca si celelalte interdictii asupra apatamentului, pana la achitarea integrala a creditului. Retineti, insa, ca doar banca decide daca poate accepta transferul dreptului de proprietate, dupa o atenta analiza a situatiei expuse de dvs.
Intr-adevar , exista solutii :
1. fie achitati imprumutul (dvs. sau fiica) , apoi ridicati ipoteca si astfel puteti sa faceti contractul de vanzare-cumparare ;
2. fie preia fiica dvs. imprumutul efectuat de dvs. . In aceasta ipoteza aveti nevoie de acordul bancii , urmand a va interesa la aceasta de conditiile impuse .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde un apartament ipotecat? Catalinv Catalinv Buna seara am si eu o intrebare, as vrea sa vand un apartament care e girat pt un imprumut de la o banca ... se poate vinde ?! (vezi toată discuția)
In ce conditii pot deveni coproprietar pe apartament? ion + ion + Am contribuit cu avansul de 15% din pretul unui apartament de 3 camere. Contractul de vanzare-cumparare a fost intocmit pe numele fetei mele care indeplinea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)