avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

pfa

Daca vreau sa-mi fac un PF pt a produce si vinde diverse bijuuri si decoratiuni sunt obligata sa platesc CAS? Nu vad cum imi va plati statul roman somaj daca afacerea nu va mergeX-( !!! Macar o perioada de gratie ca sa vad cum merge treaba..#-o
Ar fi considerata o activitate independenta sau tot la un loc cu celelalte.. dependenta????
Cel mai recent răspuns: ana pop , utilizator 20:39, 19 August 2010
Veti plati
-10.5%(pensii) ; 5.5% (sanatate) ; 0.5% (somaj) ; la venitul net, dar nu mai putin de 9180 ron baza calcul anuala.
-16% impozit pe venit

daca aveam suma asta emigram deja.... atatia bani pt. statul roman care incearca sa-si omoare contribuabilii?????????:O
un imarat roman a spus unui perceptor prea zelos ca oile se tund nu se jupoaie..
poate ia aminte si ministrul nostru de finante!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-versus angajat leo2000ro leo2000ro Se mai merita sa ne facem PFA?!Sau nu?! Eu vroiam sa imi fac PFA -ca inspector HR...acum nu stiu ce sa fac...are cineva vreo idee?Eu sunt angajata, dar pe alt ... (vezi toată discuția)
Contributii persoana fizica (nu pfa) pentru cdd gouryella gouryella Sunt angajata, dar colaborez ocazional si cu o institutie, iar pana anul trecut plata s-a facut prin contract de drept de autor. Din ce am inteles din ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)