avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu mai pot plati pt.altii !!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu mai pot plati pt.altii !!

Locuiesc in Israel.Fratele si tata locuiesc in Romania intr-un apartament ramas dupa moartea mamei in 2003.Apartamentul e impartit astfel: 2/8parti tata, 3/8parti fratele, 3/8parti eu.Eu platesc toate datoriile casei din 2003 pana azi(am chitante)!Au fost datorii enorme care au dus la pericolul de a vinde statul casa.Nu vreau sa pierdem casa,dar problema e ca nu mai pot plati singura toate datoriile fratelui si tatalui!Am incercat sa-i conving sa plateasca fiecare partea lui,dar nu am cu cine vorbi,tata e alcoolic iar fratele nu vrea sa auda,si-a schimbat nr.de telef.sa nu dau de el.Am auzit ca vrea sa se casatoreasca si deja sta cu viitoarea sotie in casa,iar eu acum platesc intretinerea pt.3 persoane!Va rog ajutati-ma!Ce pot face?De 4 ani platesc datoriile si nu mai pot!Exista o lege,o solutie?daca eu nu mai platesc,se vor strange datorii si vom pierde casa!Se poate vinde si fiecare sa-si ia ce i se cuvine?Eu sunt "fortata"sa platesc la nesfarsit pt.toti?Va rog din suflet sa ma ajutati!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2007
zvulon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:20, 8 Octombrie 2007
il vindeti si impartiti banii, si fiecare isi vede de treaba lui.
sau nu mai platiti dvs. intretinerea, lasati pe seama fratelui si a tatalui, se strange o suma mare, asociatia va da in judecata si va executa silit daca nu platiti de bunavoie. (executorul scoate la licitatie apartamentul, din pretul obtinut plateste datoria la asociatie, opreste cheltuielile de executare si ce mai ramane vi-i da in cotele precizate de dvs.)
Multumesc pt. raspuns. Cum pot eu vinde daca nici unul din ei nu e de acord? cum imi pot primi eu partea ce mi se cuvine?
Promovati o actiune de iesire din indiviziune si solicitati atribuirea imobilului in natura cu obligatia dvs. de a plati celorlalti partea lor in bani. (si ii evacuati).
In masura in care nu doriti atribuirea in natura sau bunul se atribuie in natura altui coinivizar, iar acesta din urma nu va achita dvs. partea in bani, atunci il executati silit prin scoaterea apartamentului la vanzare prin licitatie publica.
si eventual prin adjudecare puteti sa puneti mana pe el=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dezbaterea succesiunii myr20ella myr20ella buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. tatal meu are un frate, care acum dupa ce parintii lor au murit, acesta vrea sa vanda casa. Tatal meu nu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,vă rog să îmi dați un sfat avem apartament 4 camere ... edithruska@yahoo.com edithruska@yahoo.com Bună ziua,vă rog să îmi dați un sfat avem apartament 4 camere doi frați 50-50 % sutem coproprietari nicicum nu ne putem înțelege la vanzarea ... (vezi toată discuția)
Apartament cu doi proprietari ( frate si sora ) Ana Draghici Ana Draghici Buna ziua, Sunt intr-o situatie destul de incurcata in momentul de fata si am nevoie de un sfat care sa ma indrume. In prezent, eu locuiesc cu mama mea ... (vezi toată discuția)