avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general lipsa gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

lipsa gestiune

am o sora care lucreaza ca vanzatoare. este insarcinata in 6 luni si ceva si urma sa intre in concediu prenatal. problema este ca la inventar a iesit lipsa 3.000 de lei. ce masuri se pot lua impotriva ei? poate fi sanctionata cu anularea prenatalului?
Cel mai recent răspuns: al3xandru , utilizator 14:56, 20 August 2010
daca inventarul prin care s-a constatat lipsa in gestiune indeplineste conditiile legale, in ceea ce priveste desfasurarea si constatarea prejudiciului, angajatorul poate solicita acoperirea prejudiciului creat si, in nici un caz anularea sau impiedicarea exercitarii unui drept legal, in speta beneficiul concediului prenatal.
problema este ca a fost obligata sa scrie o demisie in alb, adica sa o scrie si sa o semneze dar sa nu ii puna data.daca nu o scria spuneau ca o vor da afara din acel moment. aveau voie sa faca asa ceva? la ultimul inventar care i se va face in luna septembrie, daca va iesi din nou lipsa... vor avea dreptul sa o lase fara prenatal, punand data demisiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa gestiune si obligare demisie fara preaviz mona15 mona15 buna ziua vrea sa stiu ce pot sa fac daca am iesit lipsa gestiune si obligata sa mi dau demisia fara preaviz. am preluat o gestiune fara inventar (greseala ... (vezi toată discuția)
O problema robertoas85 robertoas85 am si eu o problema...mi-am dat demisia acum 2 sapt si nu a fost nevoie sa stau in preaviz ca am cazut de comun acord..acum cand e vorba sa imi dea lichidarea ... (vezi toată discuția)
Amenintare pentru lipsa in gestiune elias_eu elias_eu buna seara! incerc sa fiu scurt si la obiect! sotia mea lucreaza la un chiosc impreuna cu doua colege, in ture! este e treia oara cand nu le iese inventarul, ... (vezi toată discuția)