avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire

matusa locuieste de 25 ani cu acte (35) fara acte.locuiesc in casa pe care a cumparat-o unchiul inainte de casatorie.casa fiind batraneasca au muncit mult impreuna pentru a o face sa arate cum arata acum.unchiul mai are doi copii din o casatorie anterioara,in cazul decesului unchiului , matusa ramane pe strada?casa se imparte la copii? sau are si ea dreptul.daca are dreptul la cat are?
Cel mai recent răspuns: Daniel Adrian Corduneanu , Avocat 10:29, 19 August 2010
Matusa ar avea dreptul la 1/4 din toata averea unchiului plus un drept de creanta reprezentand contavaloarea contributiei sale la renovarea casei.Modul final de partaj va urma sa fie stabilit de catre instanta, dar fie va primi bani, fie va fi nevoita sa plateasca ea.Are multe sanse sa ramana in casadupa partaj cu obligatia de a plati o sulta tinand cont de perioada mare de timp cat a locuit in casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunici spirala spirala Buna ziua.Problema consta in felul urmator:In casa bunicii mele(ea este proprietara) locuieste fiul si sotia sa impreuna cu cei doi copii.Bunica mea pe langa ... (vezi toată discuția)
Intrebari gaviota_supermarket@yahoo.com gaviota_supermarket@yahoo.com matusa e castorita de 25 de ani si locuieste cu unchiul.Casa e cumparata inainte de casatorie de unchiul.In caz de decesul unchiului , matusa ramane pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune ana1979 ana1979 Cazul meu este utin mai complicat. Am sa incerc sa il explic si poate cineva ma va putea indruma ce si cum sa facem. Bunicii au decedat cu ceva timp in urma, ... (vezi toată discuția)