avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna in apartament
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna in apartament

buna ziua,
detin apartament luat prin credit ipotecar si care este asigurat.

pentru ca locuiesc la ultimul etaj, se pare ca s-a infiltrat ceva apa prin tavan, cauzand ceva daune in apartament.

1. imi puteti spune va rog, daca in acest caz, exista vreo posibilitate de a efectua reparatiile din apartament utilizand polita de asigurare?

2. deoarece terasa blocului este bun comun, nu exista posibilitatea de a face izolatie utilizand polita de asigurare, corect?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 12:34, 23 August 2010
Asigurarea incheiata pentru banca are ca risc acoperit numai decesul dv.
In cazul care s-ar fi incheiat o noua polita in legatura cu imbobilul, beneficiarul politei nu sunt dv, ci banca. Din pacate nu puteti recurge la aceasta modalitate.
Depinde de riscurile asigutare. Nu sunt de acord cu opinia ca polita are ca risc acoperit doar decesul dvs. Din cate am inteles este vorba de o asigurare a locuintei, iar nu de o asigurare de viata (de persoane), ceea ce este cu totul altceva. Chiar si in situatia in care ati putea recurge la asigurare este nevoie de acceptul bancii si ca dvs sa aveti toate ratele achitate la zi. In caz contrar eventualele despagubiri vor fi achitate bancii (despagubirile fiind cesionate in favoarea acesteia). Oferiti mai multe detalii: ce fel de asigurare, ce riscuri sunt acoperite, ce excluderi exista, etc. La majoritatea societatilor de asigurari, infiltratiile intra la capitolul excluderi. In cazul dvs infiltraiile s-ar datora degradarii acoperisului, datorita uzurii sau regimului de exploatare necorespunzator. Dar puteti incerca...
av_andra13 a scris:

Asigurarea incheiata pentru banca are ca risc acoperit numai decesul dv.
In cazul care s-ar fi incheiat o noua polita in legatura cu imbobilul, beneficiarul politei nu sunt dv, ci banca. Din pacate nu puteti recurge la aceasta modalitate.

ati inteles gresit, este vorba de o polita de asigurare a bunului imobil (apartamentul). Nu este vorba de o asigurare de viata
AndreiHeresanu a scris:

Depinde de riscurile asigutare. Nu sunt de acord cu opinia ca polita are ca risc acoperit doar decesul dvs. Din cate am inteles este vorba de o asigurare a locuintei, iar nu de o asigurare de viata (de persoane), ceea ce este cu totul altceva. Chiar si in situatia in care ati putea recurge la asigurare este nevoie de acceptul bancii si ca dvs sa aveti toate ratele achitate la zi. In caz contrar eventualele despagubiri vor fi achitate bancii (despagubirile fiind cesionate in favoarea acesteia). Oferiti mai multe detalii: ce fel de asigurare, ce riscuri sunt acoperite, ce excluderi exista, etc. La majoritatea societatilor de asigurari, infiltratiile intra la capitolul excluderi. In cazul dvs infiltraiile s-ar datora degradarii acoperisului, datorita uzurii sau regimului de exploatare necorespunzator. Dar puteti incerca...

Intr-adevar, este vorba de o asigurare a locuintei. Am citit cele aproape 10 pagini ale politei de asigurare, si undeva spune ceva de faptul ca infiltratiile intra la excludere.
Exact cum ati spus si dvs. eu cred ca incerc sa ma leg de uzura acoperisului, acoperis care nu-mi apartine.
Intrebarile preliminare unde ar trebui sa le pun: la banca sau la asigurator?
Ar trebui sa va adresati societatii asiguratoare. Banca este cel mult un beneficiar al despagubirii in situatia in care dvs nu aveti ratele achitate la zi. Ideea e ca infiltratiile intra la excluderi indiferent de cauza. Cel mai probabil va va fi deschis un dosar de dauna care va fi respins pe considerentele pe care vi le-am precizat mai sus. Ideea e ca trebuie sa rezolvati problema izolatiei acoperisului impreuna cu asociatia de proprietari...

Alte discuții în legătură

Asigurare imobil ipotecat 33tina 33tina Credit anul 1997, imobil ipotecat, polita de asigurare complexa a locuintei ( flexa + clauze aditionale), cesionata in favoarea creditorului. Locuinta este ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului etajul 4 ploua clau01 clau01 pot beneficia de asigurarea obligatorie de 20 e daca stau la etajul 4 , nu am acoperis sarpanta si a inceput sa imi ploua in casa .Am gasit asta Asigurarea ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuintei la omniasig claudia_petre87 claudia_petre87 Buna ziua, Am o asigurare AM Plus incheiata la Omniasig. Am platit din 2010 pana in prezent si la sfarsitul anului 2014 am avut o dauna. Desi locuiesc la ... (vezi toată discuția)