AndreiHeresanu a scris:
Depinde de riscurile asigutare. Nu sunt de acord cu opinia ca polita are ca risc acoperit doar decesul dvs. Din cate am inteles este vorba de o asigurare a locuintei, iar nu de o asigurare de viata (de persoane), ceea ce este cu totul altceva. Chiar si in situatia in care ati putea recurge la asigurare este nevoie de acceptul bancii si ca dvs sa aveti toate ratele achitate la zi. In caz contrar eventualele despagubiri vor fi achitate bancii (despagubirile fiind cesionate in favoarea acesteia). Oferiti mai multe detalii: ce fel de asigurare, ce riscuri sunt acoperite, ce excluderi exista, etc. La majoritatea societatilor de asigurari, infiltratiile intra la capitolul excluderi. In cazul dvs infiltraiile s-ar datora degradarii acoperisului, datorita uzurii sau regimului de exploatare necorespunzator. Dar puteti incerca...
Intr-adevar, este vorba de o asigurare a locuintei. Am citit cele aproape 10 pagini ale politei de asigurare, si undeva spune ceva de faptul ca infiltratiile intra la excludere.
Exact cum ati spus si dvs. eu cred ca incerc sa ma leg de uzura acoperisului, acoperis care nu-mi apartine.
Intrebarile preliminare unde ar trebui sa le pun: la banca sau la asigurator?