avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... reziliere contract banca, suma de plata datorata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

reziliere contract banca, suma de plata datorata

Buna ziua! As dori sa intreb ce se intimpla dupa ce banca iti reziliaza contractul de credit. Sumele platite ca rate pina in momentul rezilierii nu se mai iau in calcul? Adica sunt bani pierduti de catre clientul bancii? El trebuie sa o ia de la capat cu plata? Trebuie sa achite suma datorata iniatial?

Am primit ca raspuns: "Sumele platite se iau in calcul.
dar regula este ca la reziliere, desi a platit deja o gramada de bani rambursare, mai toata lumea are de plata o suma mult mai mare decat aia care a luat-o initial!
sunt foarte inventivi si mesteri in "calcule".
Cum vine treaba asta? Sumele platite nu ar trebui sa se scada din datoria generala? Totusi omul a platit o perioada, si-a onorat obligatiile. In ritmul asta, ne furam singuri caciula. Daca platim la final o suma mai mare ca la inceput, nu mai reuseste nimeni sa iasa la liman.
Deci, cum se procedeaza? Legea ce spune?
Cel mai recent răspuns: ContSters104800 , utilizator 11:31, 21 August 2010
rata la banca se compune din rata+dobanda, adica platesti o parte din datorie si dobanda la suma care ai luat-o initial...
la reziliere te pun insa sa platesti atat dobanda cat si toate celelalte rate, plus o mie de comisioane
primele rate sunt in principal dobanzi...
da, o cam luati de la capat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract banca dandima dandima Buna ziua! As dori sa intreb ce se intimpla dupa ce banca iti reziliaza contractul de credit. Sumele platite ca rate pina in momentul rezilierii nu se mai iau ... (vezi toată discuția)
Rezilierea contractului de credit olga vasile olga vasile Am facut un credit de refinantare in 2006,acum fiind in imposibilitate de plata.Am avut de doua ori accept de reducere cu 50% pe o perioada de 6 luni a ... (vezi toată discuția)
Datorie banca cedata unei firme de recuperari creante ioana_popescu ioana_popescu buna ziua, problema mea sta in felul urmator. in urma cu mai multi ani, vreo 7, am facut un credit la o banca la care am facut plata unor rate dupa care nu ... (vezi toată discuția)