avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rezilierea contractului de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rezilierea contractului de credit

Am facut un credit de refinantare in 2006,acum fiind in imposibilitate de plata.Am avut de doua ori accept de reducere cu 50% pe o perioada de 6 luni a ratelor(fiind in somaj)dupa care nu am mai facut alta cerere deoarece banca imi cerea sa platesc o suma restanta pe care nu am avut-o. Au trecut cele 90 zile in care stiu ca se negocia cu banca(EDITAT)-am aflat mai tarziu asta si am primit de la banca respectiva-filiala Bucursti(firma recuperatoare a bancii) -somatie de rezilierea contractului de credit si apoi adresa cu rezilierea contractului de credit in care sunt obligat sa platesc toata suma +dobanzile aferente care cresc continuu -aproximativ 10000 CHF(creditul fiind in CHF-fara ipoteca imobiliara).Nu am serviciu si sunt in divort cu sotia si avem un imobil (casa la tara proprietate comuna).Rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum sa procedez.Am sunat la Bucuresti si mi s-a propus plata a jumatate din suma, diferenta sa-mi fie esalonata pe o perioada de 1 an.Nu am aceasta suma.Dobanzile cresc in continuare pana la trimiterea dosarului pt.executare silita.As putea sa mai negociez cu firma recuperatoare,sa aman ratele,reesalonez, sau sa-mi iau un angajament de plata dar totusi dobanda sa stagneze?Persoana de la Bucuresti asteapta raspuns si va rog sa ma sfatuiti ce raspuns pot sa-i dau sa nu ajung la executare silita.Multumesc din suflet.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:33, 27 Mai 2011
puteti negocia sa platiti in rate lunare o anumita suma, dar trebuie sa va si bazati pe ceva venituri, nu puteti semna angajamente de plata, daca nu le puteti onora. datoria va trebui data in termen scurt, n-or sa va astepte, n-or sa accepte sa-i returnati in 10 ani de ex
daca datoria e comuna, amandoi puteti fi executati silit, astfel, imobilul poate fi vandut la licitatie. daca datoria e numai a dvs, creditorul poate cere partajul bunurilor comune, pt a se indestula doar din partea dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca olga vasile olga vasile Multumesc pentru raspunsuri.As dori sa intreb daca cu firma de recuperatori nu se poate ajunge la o intelegere inainte de executare silita,un ... (vezi toată discuția)
Comision refinantare credit-legalitate mi_simonet mi_simonet Buna ziua. Sunt nefericita posesoare a unui credit ipotecar in CHF. Fiind bugetara, cu probleme financiare, am solicitat ajutorul bancii in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Probleme banca ghiorghiu ghiorghiu am un credit la pireus bank de nevoi personale fara garantii mi sa marit rata lunara de la 410ron la 870ron sotul nu mai are servici si am ramas in urma cu ... (vezi toată discuția)