avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum renuntam la serviciile romtelecom
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum renuntam la serviciile romtelecom

romtelecom,in mod nu tocmai ortodox,mai nou,cel putin la noi in oras,bistrita,se foloseste de un pretext cum ca da gratuit utilizatorilor,inca un telefon .in felul acesta ei vin si reinnoiesc vechile contracte pe peroade de 1 si 2 ani.Suntem f multi in aceasta situatie,iar acum daca vrem sa renuntam la serviciile lor,motiveaza ca in noul contract avem fel de fel de clauze si ca trebuie sa platim o suma, care de fapt este stipulata in noul contract(150 euro).
intrebarea mea este,conform legii 161/2010,suntem sau nu obligati la plata respectivei sume,sau nu.
va multumesc anticipat,
filipas doina
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 12:19, 25 August 2010
legea la care faceti referire are aplicabilitate doar in cazul persoanelor fizice care incheie contracte cu operatorii de telefonie mobila.
Mai corect, este vorba de Legea nr.193/2000, republicata si Legea nr.296/2004 privind Codul consumului, republicata, aceste doua acte normative reglementeaza situatia pe care ati sesizat-o dvs. Prin Legea nr.161/2010 au fost modificate cele doua legi amintite mai sus!
Da, e mai corect asa. Nu am mai scris eu toate legile. Dar totusi... se aplica aici sau nu? eu cum procedez mai departe?
Sunteti sigur de asta? De ce ar avea doar acolo aplicabilitate? In lege nu este mentionat acest lucru.
Cititi textul Legii nr.296/2004, republicata, acolo veti regasi ceea ce va preocupa! Dupa lege, puteti denunta contractul unilateral fara explicatii si plata unor despagubiri fata de furnizor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu societate telefonie... raceudan raceudan Am incheiat contract cu Romtelecom pt telefonie, internet si tv cu clauza ca daca reziliez contractul in mai putin de 2 ani platesc daune mari. Cum pot evita ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata o companie eu fiind persoana fizica? gabykatut gabykatut am incheiat un contract pe data de 21-09-2010 un contract ptr abonament internet cu romtelecom! in cererea de instalare a serviciului am cerut modem wi-fi si ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract persoana juridica bombaxxl80 bombaxxl80 Buna ziua,se poate sa primesc o informare corecta in legatura cu o reziliere de contract V. persoana juridica !,tinand cont de mod. legea 161/2010.Este aceasta ... (vezi toată discuția)