avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate sau indemnizatie pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate sau indemnizatie pentru incadrarea in grad de handicap?

buna ziua,
in urma cu o saptamana fratele meu a fost diagnosticat cu o boala noua, f rara si grava care se numeste moya-moya(o boala care atinge creierul), aceasta boala nu are tratament. vroiam sa stiu daca are dreptul la o pensie de handicapat( are 27 ani, numai poate lucra pt ca nu poate face efort, nu poate sta la orizontala(dureri de cap groaznice,si la ceafa),fara expunere la soare,delir, si multe altele, are nevoie sa fie mereu cineva cu el pt al schimba, ai da de mancare), in plus medicamentele pe care le ia pt dureri nu se gasesc in spital, deci parintii mei le cumpara, sunt f scumpe( 1 fiola=15€, si el are nevoie de cel putin 3fiole pe zi). as dori sa stiu daca are dreptul la un ajutor pt medicamente, o pensie handicapat, pt ca tatal meu are doar pensia, mama nu lucreaza, plus fratele care e bolnav acum plus alti 2 frati care nu au serviciu.
multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:32, 20 August 2010
Exista pensia de invaliditate si certificatul de incadrare in grad de handicap.Fiecare se acorda de catre comisiile judetene cu acelasi nume, prima la Casa teritoriala de Pensii si a doua la DGASPC judeteana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am ... Mariorica1970 Mariorica1970 Buna seara! Sunt angajata muncesc...numai ca,in dec 2022, am fost diagnosticata cu poliartita reumatoida std 1......fac tratament urat,am ... (vezi toată discuția)
Cerere de punere sub interdictie, tutore, curator nicoleta_pascu nicoleta_pascu daca devin tutore sau curatorul fartelui meu diagnosticat cu schizofrenie paranoida si el omoara pe cine sau se sinucide, eu raspund de faptele lui? (vezi toată discuția)
Buna ziua, exista vreo lege de ajutor de boala pentru endometrioza/adenomioza.,histerectomie ... a46099270 a46099270 Buna ziua, Exista vreo lege de ajutor de boala pentru endometrioza/adenomioza.,histerectomie radicala, anafilaxie. subocluzie partiala intestinala pentru care ... (vezi toată discuția)