avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din concediu medical si surpriza!!! postul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din concediu medical si surpriza!!! postul meu a fost ocupat

Buna ziua! Dupa un concediu medical legal de 9 luni am revenit la serviciu si am gasit un alt coleg in locul meu.Mi s-a comunicat verbal ca nu mai au locuri pe acea functie si daca vreau sa optez ptr. un post inferior desi sanatatea nu imi permitea sa lucrez pe acel post.Este legal?multumesc ptr.raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:52, 19 August 2010
1. Pe perioada concediului medical CIM al dvs. a fost suspendat, nu incetat. Deci dvs. mai erati (si sunteti) inca salariatul unitatii.
2. Pe perioada cat ati lipsit pe postul dvs. putea fi angajata o alta persoana pe perioada determinata, pana la revenirea dvs.
3. Trebuie sa intelegeti si pe angajator ca nu putea sa stea fara om pe post pana veneati dvs. din concediu medical, atatea luni.
4. Problema care se pune este daca dvs. mai sunteti apt pentru acel post, din punct de vedere medical. Si asta o poate spune numai medicul de medicina muncii care deserveste unitatea.
5. Daca aveti avizul medical si nu ati uitat atributiile de serviciu, cunostintete profesionale, indemnarea si abilitatile necesare postului atunci cereti angajatorului sa va reluati postul deoarece CIM nu s-a modificat, este acelasi de dinainte de a intra in concediu medical.
6. S-ar putea ca angajatorul sa aiba ceva dubii privind posibilitatilr dvs. de arelua activitatea in acelasi post si de aceea v-a oferit un altul.
7. Oricum, modificarea CIM nu se poate face decat prin acordul partilor, prin act aditional la CIM.
8. Purtati o discutie cu angajatorul si medicul de medicina muncii pentru a gasi o solutie avantajoasa pentru toti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control medical la revenirea din concediu medical hgabi hgabi Buna ziua, ca angajator am urmatoarea problema: 1. Un angajat de 7 luni pe postul de muncitor necalificat, are o problema de sanatate: in afara programului de ... (vezi toată discuția)
Revenire dim ccc abeonaaudit abeonaaudit Am revenit din CCC in data de 10.10.2012 si angajatorul mi-a propus incadrarea pe un alt post si cu 2h/zi. Va intreb daca este legal? Ce pot sa fac? Sa ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar divele divele Care este termenul de valabilitate a cazierului judiciar ptr. angajare? Dar analizele ptr. angajare ? Stie cineva? (vezi toată discuția)