avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate comuna

buna ziua!
doi soti au obtinut prin donatie un teren extravilan.pe parcurs,cei doi au divortat.cum isi pot "imparti"terenul respectiv?doar prin partaj?
multumesc
Sistarea indiviziunii poate fi facuta prin partaj .
Unul conventional, notarial,cand exista intelegere intre copartasi, sau unul judiciar , cand cei doi nu pot ajunge, prin buna invoiala, la o modalitate de imparteala.
Instanta de judecata poate dispune atribuirea bunului imobil unuia dintre coindivizari, partajarea in natura, in doua loturi sau vanzarea terenului, prin intermediul licitatiei publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune ionut73 ionut73 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva raspunsuri cu privire la problema mea pe care o intampin legata de iesirea din indiviziune. Exista o cladire ... (vezi toată discuția)
Intrare cu forța în o casă unde am cota 1/2 conform certificatului de moștenitor Asusro Asusro Bună seara ! În urma dezbaterii moștenirii mi s-a dat certificat de moștenitor în care e scris că sunt moștenitor cu o cotă de 1/2 la o casă pe ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire, refuz semnatura Ema81 Ema81 Buna dimineata! Suntem doua surori si un frate, tatal a murit anul acesta, a mai ramas doar mama. Una dintre surori vrea sa se mute cu mama sa o ingrijeasca ... (vezi toată discuția)