Mostenitorul unui tabular decedat poate solicita in instanta sistarea starii de indiviziune doar cu certificatul de calitate de mostenitor?(hotararea judecatoreasca va dispune infiintarea a doua noi topuri si mentinerea in CF a antecesorilor tabulari cu noile cote de 1/1 pt fiecare top separat). E vb de doua constructii edificate pe acelasi nr. top. Actualmente fiecare tabular este
decedat, in CF sunt proprietari 1/2 din casa, curte si gradina. (fiecare are jumatate din casa si terenul celuilalt). Pb e ca mostenitoarea vrea doar sistarea starii de indiviziune fara insa a dezbate succesiunea din lipsa de bani. Multumesc pt raspunsuri.
Certificatul de calitate de mostenitor atesta numai calitatea d-voastra, nu si masa bunurilor succesorale ; din acest motiv nu cred ca puteti solicita iesirea din indiviziune asupra unui imobil fara a solicita si costatarea masei bunurilor succesorale.
avocat Cristina Popescu
Mostenire
kitty35
Buna ziua..As avea o intrebare..soacra mea a ramas vaduva,ma intereseaza daca poate face act de vanzare- cumparare la unul dintre copii(sunt 3 copii),cum se ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Mitrache12
Buna ziua,
As vrea sa ma informati referitor la dreptul pe care il am in calitate de mostenitor. Suntem doua surori (doar de tata). Tatal a murit acum un an ... (vezi toată discuția)