avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Am o pensie de urmas dupa mama 350Lei si daca am un contract de agent de asigurari cat venit pot sa am maxim din asigurari fara sa imi pierd PU?(venitul ii in functie de cate asigurari fac,comision din ele)
Cel mai recent răspuns: MViorel , utilizator 12:00, 21 August 2010
1. Sa nu depasiti 1/4 din salariul mediu brut lunar pe economie.
2. Salariu mediu brut pe economie este de 1836 lei. 1/4 = 459 lei.
Adica 459 + 350 Lei =809 sa nu depasesc aceasta suma sau 459 impreuna cu pensia. Va multumesc pentru raspuns.
1. Din Legea 19/2000:
Art. 92 - (1) Plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care:
...
d) beneficiarul unei pensii de urmaş realizează dintr-o activitate profesională venituri brute lunare mai mari de o pătrime din salariul mediu brut pe economie, stabilit conform art. 5 alin. (3);
...
2. Pensia de urmas se poate cumula cu venitul obtinut de dvs., daca este de cel mult 459 lei. Adica puteti lua 459+350=809 lei.
Din pacate luna trecuta am avut comision de 500 lei din asigurari din cauza proastei mele informari asupra legii mai am sanse sa primesc PU daca renunt la venitul suplimentar si la contractul de asigurari? Adica sa fac din nou cerere pt PU deorece m-as incadra din nou. Va multumesc.
Da, puteti sa faceti cerere de reluare a PU oricand indepliniti conditiile legale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas si venituri din drepturi de autor cornelc cornelc Buna ziua, Am si eu o intrebare. Sunt student, am 20 de ani si lucrez la o firma unde sunt platit pe drepturi de autor. Exista posibilitatea sa imi fie ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas student salariat georgemarius georgemarius Daca am in cartea de munca un salariu brut de 301 ron pentru 2 ore de munca pe zi, pot obtine in continuare pensie de urmas? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contractul de mandat versus pensia de urmas Cristina Comsa Cristina Comsa Buna ziua, sunt studenta la masterat si beneficiez de pensie de urmas.As dori sa stiu daca ma voi angaja cu contract de mandat la o agentie de asigurari imi ... (vezi toată discuția)