avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii dreptul la concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

dreptul la concediu de crestere copil

probabil ca as gasi raspuns la intrebarile mele..dar din pacate sunt (ca orice mamica) f ocupata..prin urmare poate e cinva intelegator si ff bine informat sa-mi raspunda la intrebarile mele
sunt in situatia urmatoare am avut concediu de crestere copil pana in 24 apr 2010 dupa care m-am intors la munca pana in 25 mai 2010 dupa care am fost data in somaj si ma voi incadrra in invatamant cu data de 01. sept 2010..intrebare e daca pot intra in prenatal (in prezent avand sarcina -19 saptamani) incepand cu 05 noi 2010, daca voi beneficia de indemnizatia de 600 ron si daca e adevarat ce am auzit ca..acest concediu de 126 de zile poate fi luat si dupa ce copilul face 2 ani
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:44, 21 August 2010
Concediul de 126 nu poate fi luat decit inainte si dupa nastere, in acest din urma caz este obligatoriu 42 de zile, desigura ca puteti intra in prenatal cu conditia ca ultima transa sa fie minim perioada precizata
1. Puteti intra in concediu de maternitate (sarcina si lauzie) la data stabilita de dvs. impreuna cu medicul de familie sau cel ginecolog.
2. Concediul de maternitate nu se acodra in ratedeci nu-l puteti fragmenta. Cu atat mai mult nu-l puteti lua dupa CCC pana la 2 ani.
3. Veti beneficia si de CCC pana la 2 ani (si de indemnizatia aferenta) deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii veti fi avut venituri profesionale supuse impozitarii (salariu) si perioade asimilate (CCC, concediu de maternitate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal in continuarea concediului pentru cresterea copilului? d_girl d_girl buna seara. va deranjez cu cateva intrebari in speranta ca ma puteti lamuri in legutura cu situatia in care ma aflu. sunt de cca 1 an si 11 luni in concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii Deeadeea90 Deeadeea90 sunt insarcinata in 36 saptamani...inca nu am intrat in concediu prenatal pt ca am continuat sa vin la servici sa implinesc cele 12 luni care sunt necesare pt ... (vezi toată discuția)
Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)