avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme uzul fruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme uzul fruct

Bunicii sotului ne-au facut act de vanzare cumparare pentru o suprafata de 200 mp,cu clauza de intretinere ajutor in gospodarie, etc.
Bunica a murit acum 2 ani (de inmormantare ocupandu-ne noi), de atunci ne ingrijim de bunicul asa cum putem: ii fac mancare, ii spal, verificam daca el este bine, orice ajutor ne cere, etc. fac recizarea ca pe acest teren am ridicat o casuta, 2 camere, baie, bucatarie, etc, casa care este lipita de a bunicului (locuim in aceeasi curte, fiecare platindu-si separat darile la stat)
De 2 luni bunicul a inceput sa refuze sa mai ia mancare de la mine, sa ii mai spal, etc,
Ne ingrijoreaza aceasta situatie, poate sa strice aceste acte, pe ce motiv? Fac precizarea ca bunicul are o pensie mare. Sunt obligata sa il "intretin" si sa am eu grija de toata gospodaria si el sa faca cu pensia lui ce vrea?
Cel mai recent răspuns: laura_lupu2002 , utilizator 02:19, 14 Octombrie 2007
A! A mai aparut si strabunica...

Ar trebui sa se uite cineva pe acte pentru a va da un sfat cu cap si coada.
Altfel ar insemna ca eu sa presupun ca ... si din acesta presupunere sa trag o concluzie (care poate fi interesanta pentru dvs., dar falsa si minunat contrazisa de o alta clauza din act pe care nu o cunosc).

Daca ar fi sa iau drept adevarat ce spuneti ... atunci eu vad ca dvs. ati intrunit atat nuda proprietate cat si uzufructul ... caz in care acea clauza ( in drept... si in fapt.... ) n-ar mai fi avut ce sa caute acolo.
buna seara
:">#-o
strabunica le-a facut acte de v-c bunicilor cu 2 ani inainte pt suprafata de 800 mp si casa in care locuiau. in 97 bunicii ne-au facut noua acte de v-c pt 200 mp pe care ne-am construit o casuta lipita de a lor. strabunica traia cand ne-au facut bunicii acte, de asta apare si ea in acte, din toata povestea asta am ramas noi si bunicul, strabunica si bunica au murit. mie mi se pare ca actul e destul de complicat, prea multi termeni.......eram curioasa daca pot stapani pamantul meu din acte sau nu, oricum numai de jumatate ma folosesc, cum spuneam mai sus, pe cealalta jumatate are bunicul coteturile de gaini si altele, pot sa il rog sa si le mute sa termin constructia casei? sa ma lungesc? e un batranel mai dificil, trebuie sa ne purtam cu el ca un bibelou.#-o
Contract de v-c
Strabunica trasmite cumparatorului (noua) fara plata uzufructul viager asupra suprafetei de teren de 200 mp + o anexa gospodareasca iar noi vanzatorii (bunicii) cotele noastre indivize din nuda noastra proprietate aceluias cumparator, proprietatea noastra cu privire la suprafata de teren 200 mp si anexei.
Cumparatorul urmeaza sa intre in stapanire de drept asupra bunurilor vandute incepad de azi..., iar in stapanire de fapt dupa decesul acestora.
Pe langa pret cumparatorul are obligatia de a-i intretine pe cei doi pana la sf vieti, intretinere si ingrijire ce consta in ingrijire, alimente, medicamente, ajutor in gospodarie, iar dupa decesul acestora, sa-i inmormanteze potrivit traditiei. ... Eu cumparatorul declar ca am luat la cunostinta despre situatia faptica si juridica, sunt de acord cu toate clauzele si fac aceasta dobandire pe riscul meu, fara a-i scuti pe vanzatori de GARANTIA DE EVICTIUNE ce s-ar ivi...." (ce-o fi insemnand)
Fac precizarea ca acea anexa noi am transformat-o intr-o casa de locuit 2 camere, baie, bucatarie, hol,cu foarte multe imbunatatiri.
Strabunica si bunica au murit (de inmormantare ocupandu-ne noi). Bunicul are casa lui cu o suprafata de 600 mp aferenta casei, casa noastra e lipita de a lui.
Noi (cumparatorii) avem doar obligatia de intretinere pentru bunic sau din acte rezulta ca bunicul are uzul fruct asupra casei noastre?
Dupa parerea mea, din acte nu rezulta ca bunicul ar fi uzufructant, din contra… SPER CA ACUM AM FOST MULT MAI EXPLICITA!
va multumesc frumos pentru raspunsuri!!! astept cu nerabdare!!!
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2007
laura_lupu2002, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c cu clauza de intretinere laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna ziua In anul 1995, bunicul, bunica si strabunica ne-au vandut un imobil (casa 2 camere + teren) prin contract de vanzare cumparare cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)