avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul

Ce se intampla daca dupa 3 ani de la sentinta judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila a actiunii de partaj unul din soti nu-si revendica drepturile cuvenite de instanta?
Multumesc anticipat!
gabi-sanda a scris:

Sotul care nu-si revendica sulta in termen de 3 ani o pierde ? Ce demersuri trebuiesc facute de celalalt sot pentru a intra in legalitate asupra bunurilor eventual dobandite? Multumesc!


Da, survine termenul de prescriptie de 3 ani.
Insa doar prin instanta veti rezolva problema cu neplata sultei si posibilitatea instrainarii bunului imobil.
Trebuie sa aveti si avocat angajat in acest proces intrucat fara avocat nici macar nu il puteti incepe...
Primul pas este redactarea actiunii in justitie.

avocat Claudiu Lascoschi
Va avea loc un nou proces, cu citatii si infatisari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa 3 ani de la partaj,daca nu s-a platit sulta stabilita de catre instanta,sotia ramasa in casa ,mai are vreo obligatie fata de sot?de Mirela mir Mirela mir Buna seara! Am o prietena care a divortat si a facut partajul acum trei ani (se implinesc pe 27 martie).I s-a stabit ca trebuie sa plateasca o sulta sotului ... (vezi toată discuția)
Refuzul platii sultei pentru imobilul atribuit ioanabest ioanabest Va rog ajutati-ma cu un sfat in cazul de mai jos: in urma succesiunii dupa tata am mostenit 3/4 dintr-un imobil, iar sotia lui tata ( mama mea vitrega) a ... (vezi toată discuția)
Despre partaj, sulta, variante in caz de imposibilitatea de a plati sulta pltgeorge pltgeorge Buna ziua, as avea nevoie de niste sfaturi in situatia urmatoare: -am divortat de sotie, am terminat partajul, sotia a ramas cu apartamentul urmand sa imi ... (vezi toată discuția)