avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere de suspendare executare sentinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere de suspendare executare sentinta

Angajatul a castigat in prima instanta contra firmei si s-a dispus anularea deciziei de incetare a contractului de munca. Firma a facut recurs. Angajatul a solicitat firmei pe data de 10 a lunii curente, executarea sentintei, respectiv plata salariilor si celorllate drepturi. La prima infatisare a recursului (18 august), firma nu s-a prezentat, insa a depus la dosar o cerere de suspendare a executarii sentintei pana la solutionarea recursului. Instanta a dispus un termen nou pentru recurs (septembrie 2010), si un termen scurt (24 augut) pentru depunerea cautiunii de catre firma.
Va rog sa-mi spuneti ce perspective exista, in sensul:
- firma nu depune cautiunea
- firma depune la timp cautiunea, dar iarasi nu se prezinta pe 24, cand se judeca cererea de suspendare
- firma se prezinta si nu i se aproba cererea, iar a doua zi se implinesc cele 15 zile in care era obligata sa execute sentinta.
- firmei i se aproba cererea, se judeca recursul si angajatul castiga din nou; in acest caz se prelungeste automat si perioada pe care trebuie platite drepturile banesti?
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 19:23, 21 August 2010
Daca in actiune ati cerut salariile de la data concedierii si pana la pronuntarea sentintei de fond asa vor ramane chiar daca se taragane cu suspendari si recursuri.
1. nu se va suspenda executarea
2. instanta se va pronunta pe cererea de suspendare, in sensul admiterii/respingerii ei
3. se continua executarea, dar daca nu e executare silita, poare refuza plata drepturilor banesti
4. curge un nou termen, intra-devar

avocat cristina popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot suspenda executarea unei sentinte executorii pronuntata de instanta de fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Am urmatoarea speta : Intr-un litigiu de munca in care partile sunt reclamant-un angajat al firmei X iar parat - un angajat al acestei firme . ... (vezi toată discuția)
Punere in aplicare hotarare pronuntata in fond HRcons HRcons Buna ziua, In cazul in care (ex)angajatul castiga in fond si i se aproba plata salariilor si reintegrarea trebuie sa ne autosesizam si sa punem in aplicare ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune cristina69 cristina69 Buna seara. Am o mare nelamurire si as vrea daca se poate sa ma sfatuiti cum sa procedez cu privire la urmatoarea speta: Instanta de fond s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)