avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restituire cautiune
Discuție deschisă în Executare silită

Restituire cautiune

Buna seara. Am o mare nelamurire si as vrea daca se poate sa ma sfatuiti cum sa procedez cu privire la urmatoarea speta:
Instanta de fond s-a pronuntat printr-o sentinta civila (referitoare la un tigiu de munca) in sensul ca obliga societatea parata X la plata catre reclamantul Y a unor drepturi banesti prevazute in CCM ( salarii compensatorii si prima de fidelitate) . Impotriva acestei sentinte parata a declarat apel in termenul legal . Intrucat situatia financiara a firmei inregistreaza grave probleme financiare, parata doreste sa amane punerea in executare a hotararii pronuntate de prima instanta. In acest sens formuleaza si depune la dosar o cerere de suspendare a executarii sentintei si o timbreaza legal cu 50 lei.
INTREBARE: Dupa ce instanta va solicita si depunerea unei cautiunii, in situatia in care se respinge apelul declarat de parata, ce se intampla cu cautiunea depusa? Se restituie paratei. Va rog sa imi spuneti care este procedura de restituire a acesteia si in ce situatie, cautiunea nu poate fi restituita.... si care ar fi temeiul legal. Va rog mult sa ma lamuriti.
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 13:48, 15 Iulie 2014
Intre timp am aflat raspunsul. Se restituie conform prevederilor art. 1063 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararile pronuntate de prima instanta in litigiile de munca sunt executorii? cristina69 cristina69 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala in calitate de parata intr-un litigiu de munca a fost obligata de prima instanta (tribunal)sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot suspenda executarea unei sentinte executorii pronuntata de instanta de fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Am urmatoarea speta : Intr-un litigiu de munca in care partile sunt reclamant-un angajat al firmei X iar parat - un angajat al acestei firme . ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune mirceabarbu mirceabarbu Buna ziua, Am primit ieri 21.06.2017 comunicarea privind incheire finala (dezinvestire) civila privind restituirea cautiunii depuse intr-un proces. Acesta a ... (vezi toată discuția)