avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sechestrul asigurator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sechestrul asigurator

daca litigiul se afla in fata instantei de apel si se formuleaza cerere de sechestru asigurator, care instanta este competenta sa judece cererea?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 23:05, 21 August 2010
Fiti putin mai lamurit si aratati despre ce fel de cauza este vorba si alte elemente pentru ca din ceea ce ati scris se pot deduce mai multe variante.
ma refer la modul general.ce instanta este competenta sa judece cererea de sechestru asigurator cand litigiul de fond nu se mai afla in fata primei instante?
Articolul 592 Cod pr. civ. dispune ca cererea de sechestru asigurator sa se adreseze instanţei care judeca procesul. Cererea pentru infiintarea sechestrului asigurator fiind accesorie unei cereri principlale va urma soarta acesteia. De altfel, chiar in lipsa unei prevederi atat de clare ca cea din art. 592 trebuie observat ca nici nu s-ar putea proceda altfel deoarece desi se prezinta ca o executare silita anticipata (unde avem o competenta exclusiva a judecatoriei ca instanta de executare) cererea de infiintare a sechestrului asigurator este de fapt un incident procedural si trebuie rezolvat de instanta care judeca principalul la fel ca orice exceptie (afara de situatiile unde exista stabilita alta competenta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare de sub sechestru? Irina S. Irina S. Daca s-a prescris dreptul de a cere executarea silita ptr. despagubirile civile acordate de catre instanta penala, obligatie care a fost garantata prin luarea ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator annabela annabela Buna ziua. Am solicitat infiintare sechestru asigurator in cadrul unui litigiu de munca intrucat angajatorul nu va avea resurse sa onoreze drepturile salariale ... (vezi toată discuția)
Procedura simplificata a judecatii Flavius1984 Flavius1984 Dacă această postare trezeşte interesul vreunor colegi şi va părea interesanta, vă rog să va exprimati opiniile contrar celor prezentate (sau ... (vezi toată discuția)