avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot actiona pe cineva in instanta pentru jignire...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot actiona pe cineva in instanta pentru jignire...

daca ma puteti ajuta cu un sfat - lucrez la posta iar in ultima perioada am avut probleme cu un individ care afirma dupa ce a luat banii pe luna iulie 2010 , ca eu i-am dat banii si talonul de pensie de pe luna iunie ceea ce nu am facut si nu este posibil sa fac asa ceva . Mi-a facut reclamatie la companie dar din cate stiu eu am procedat corect i-am trecut datele de pe buletin , a primit banii pe care i-a numarat si a semnat de primire si i-am dat talonul de pensie. Dupa ce a facut reclamatie i-a venit raspuns prin prioripost la reclamatie in care din cate am inteles de la unii colegi de munca si niste vecini de-ai individului ca erau copiile de pe taloanele de pensie de pe luna iulie si iunie si ambele erau identice ceea ce era si normal . Acum 2 zile a trebuit sa-i achit pensia pe luna aceasta , acum am luat si pe un vecin de-al lui sa fie martor si i-am trecut datele acestui vecin pe spatele talonului de pensie ca martor si individului reclamagiu i-am trecut datele de pe buletin i-am dat banii l-am pus sa semneze pe talon numai ca de aceasta data a facut semnatura diferit... atunci cand am observat lucrul acesta l-am atentionat si l-am intrebat apoi ce vrea de fapt sa faca cu aceea reclamatie si de ce acum foloseste o alta semnatura (explicatia data de el ... "e in graba data aceasta semnatura")... si ca banii pe luna iulie sunt la mine in buzunar , insotita si de niste ironii si jigniri aceasta afirmatie lucru care m-a infuriat enorm si as fi vrut sa-l pocnesc dar nu am facut-o , in schimb am spus ceea ce gandeam atunci "tu cred ca esti nebun" parca imi vine sa-ma dau cu capul de pereti de nervi#-o pentru ca daca taceam puteam sa depun plangere impotriva lui la politie pt jigniri dar acum mi-e teama sa nu ma reclame si el pentru purtare abuziva la serviciu si adresarea de expresii jignitoare. Individul are rude "nebune" , chiar fata lui care locuieste cu el are pensie de handicap si certificat de dusa cu pluta "nebuna cu acte " dar tac-su cred k e ori nebun dar fara acte lucru confirmat si de vecinii lui " tu ii iei in seama nebunului astuia care se apuca sa darama o parte din casa ca are aur sub casa" afirmatia unui vecin . Acum eu unul as sta linistit dar nu pot sa indur orice , si daca unul face asa trebuie pus la respect pt k nu am nevoie de controale ceea ce s-a si intamplat ieri si nu vreau sa ma m-ai intalnesc cu astfel de cazuri care sa ma steseze si mai mult decat o face serviciul pe care il practic in fiecare zi si de care m-am cam saturat pt ca este destul de stresant. Ce ma puteti sfatui sa fac in legatura cu acest individ care cred ca e sarit de pe fix , il pot actiona in instanta pentru "jigniri si defaimare" pentru ca imi pateaza reputatia pe care o aveam imaculata de vreo 2 ani in cadrul companiei de posta?Sau este o pierdere de timp si poate k ma va denunta si el pt ca l-am facut nebun?
Cel mai recent răspuns: Andra Denise Dinca , Avocat 21:58, 21 August 2010
Pentru insulta pedeapsa este amenda , iar pentru calomnie amenda al carui cuantum variaza de la 250 lei pana la 13. 000 lei. Insa avand in vedere ca persoana cu care sunteti in conflict are asemenea indeletniciri, eu va sfatuiesc sa lasati lucrurile asa cum sunt si sa nu va mai faceti probleme in legatura cu imaginea pe care o aveti, intrucat exista mai multe aspecte care influenteaza imaginea si consider ca simplele afirmatii ale acestei persoane nu vor influenta intr-un mod negativ activitatea pe care o desfasurati.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera autoturismul sechestrat de o persoana fizica FamiliaRusu FamiliaRusu Va salut. Cu mai mult de 2 ani in urma am convenit sa vind autoturismul unui vechi amic. Nefiind in tara s-a facut o chitanta de mina intre el si fata mea.. ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu moartea si lovire. AndreeB AndreeB Va scriu pentru ca sunt intr-o situatie destul de urata..........Parintii mei(61 de ani) locuiesc la tara si de un an si ceva tot au probleme cu un vecin(un ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate George Daniel Dudu George Daniel Dudu Recent am facut unele modificari in apartamentul nou achizitionat. Modificarile au vizat eliminarea a 2 parapeti - intre bucaratie/balcon si ... (vezi toată discuția)