Bunicii mei au avut un apartament proprietate proprie in Bucuresti. Singurul lor copil este mama mea.Cand a murit bunicul acum vreo 10 ani am fost cu bunica si cu mama la notar si mi-au zis ca trebuie sa facem succesiunea,iar bunica vrea sa treaca partea din apartament care i-a apartinut bunicului meu pe numele meu.
Problema este ca atunci eram prea mica ca sa inteleg exact lucrurile acestea, iar in moment as vrea sa vad ce drept am la acest apartament si cat este trecut pe numele meu .Unde ar trebui sa ma adresez in Bucuresti ca sa pot afla lucrul acesta?
Va multumesc anticipat
Pai, nu poate decat partea ei. Pe bunicul l-au mostenit mama si bunica. Bunica va poate face acte acum pe partea sa, adica 1/2 a dumneaiei+ 1/2 din cota bunicului. Pentru apartamentul integral, trebuie sa cedeze si mama partea sa.
Sunteti in posesia certificatului de mostenitor dupa bunicul? Banuiesc ca bunica a decedat si de aceea nu stiti ce s-a mai intamplat. S-a facut succesiunea dupa bunica? Apartamentul este inscris in cartea funciara? Daca da, solicitati un extras pentru informare. Puteti sa va adresati si Camerei Notarilor Publici din Bucuresti.
Bunica nu a decedat inca, dar dupa decesul bunicului, cand s-a facut succesiunea dupa bunicul , a renuntat la partea ei in favoarea mea.As vrea sa vad exact cat exact din apartament este pe numele meu.Cred ca apartamentul este inscris in cartea funciara.Eu nu locuiesc de mult in Romania, asa ca nu ma pricep prea bine...
Voi incerca sa solicit un extras de informare.Va multumesc