avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizita minor

care sunt procedurile de vizita a minorilor cind acestia sunt incredintati mamei si sunt in grija bunicii iar aceasta impiedica vizitarea copiilor de catre tata.sa zicem in vacanta de vara as vrea osaptamana sau douasa le duc la mare.multumesc
Cel mai recent răspuns: leonida , utilizator 11:47, 22 August 2010
In hotararea de divort la capitolul drept de vizita , trebuie sa aveti specificat faptul ca aveti dreptul sa luati minorii , doua saptamani in vacanta de vara.
Raspunsul meu va fi unul de principiu avand in vedere ca nu ati precizat daca sunteti in posesia unei hotarari definitive si irevocabile prin care acest drept v-a fost stabilit.
Prin urmare, parintele caruia nu i-a fost incredintat minorul are dreptul portrivit legii sa vegheze la cresterea si educare minorului cat si de a avea legaturi personale cu minorul.
Astfel, in cadrul programului stabilit de instanta exista posibilitatea ca tatal sa poata lua minorul pe perioada vacantei acestuia sau in perioada de concediu al tatalui ( in situatia in care minorul nu este inca la scoala )- programul putand fi stabilit in diverse moduri.
In situatia in care exista o hotarare in acest sens si mama impiedica in mod repetat celalalt parinte de a avea legaturi personale cu minorul, exista posibilitatea formularii unei plangeri penale in baza art.307 al.2 c.pen.;)
daca atunci cand a fost pronuntat divortul nu ati cerut dreptul de vizita a minorilor si nu aveti stabilit un program de vizita puteti face o actiune in instanta prin care sa vi se stabileasca un program de vizita si in pararel puteti face o ordonanta presedintiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului juliaeva juliaeva Bună seara Vă rog să mă sfătuiţi ce pot să fac, dacă fetiţa mea de 10 ani nu vrea să meargă la tatăl său. În sentinţa de divorţ s-a stabilit ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu NICOLETA TOMOVICI NICOLETA TOMOVICI AM UN COPIL MINOR SI SUNT DIVORTATA DE TATAL LUI.SUNT TUTURELE LUI LEGAL. PENTRU A PUTEA IESI CU EL DIN TARA IMI TREBUIE ACORDUL TATALUI? (vezi toată discuția)