BUNA ZIUA!
In urma cu cateva saptamani , o parte din locatari ( majoritatea) am fost de acord cu repararea izolatiei intregii scari de aproximativ 220 mp , prin asociatia de locatari cu o firma autorizata. Asociatia de locatari a luat hotararea singura , ca fiind foarte grava situatia pe o parte a scarii - respectiv suprafata aferenta a 10 apartamente - , precum si a faptului ca nu sunt bani , sa faca reparatia contrar hotararii noastre , numai pt cele 10 apartamente + casa scarii. La plata au fost puse toate 20 apartamente. Deoarece celelalte 10 apartamente au facut lucrarea in urma cu 2-3 ani , contribuind numai ele la plata , nu vad cat de legal este ca acum sa se plateasca de catre toti locatarii ceva ce nu apartine spatiului locativ.As fi vazut normal sa se gaseasca sursa financiara de catre asociatie , pt rezolvarea intregii scari si recuperarea banilor esalonat in 2-3 luni. Va mai rog sa-mi comunicati cum face asociatia de locatari contractarea unei lucrari cu o firma ?? Nu trebuie cumva licitatie? Va multumesc anticipat.
Vedeti unde duce nerespectarea legii? La crearea de precedente care se pot perpetua la nesfarsit sau in cazul ca un anumit mod de a proceda in impartirea cheltuielilor nu este hotarat si pus intr-un PV de adunare generala poate duce la nedreptati ulterioare, cum e cazul acum.
O asociatie poate face si credit, bineinteles cu conditia sa gasiti si banca care sa va finanteze si , de ademenea, sa nu aveti restantieri mai mult de 2 luni.
Pentru o reparatie de proportii mari, administratorul cauta mai multe oferte si le supune analizei comitetului executiv. Acesta cheama prestatorii, ii pune sa faca un deviz, negociaza pretul, conditiile de plata si se hotaraste asupra unuia dintre prestatori. Nu e licitatie in sensul clasic al cuvantului, dar e o alegere.
Buna ziua tuturor
bitzic22
am si eu niste intrebari care ma tot framanta in legatura cu administrarea fondului de reparatii.locuiesc intr-un imobil cu 4 etaje.recent s-a izolat termic ... (vezi toată discuția)