avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua as dori si eu un raspuns la urmatoarea problema.Este vorba despre 2 surori dintre care una din ele in urma cu ceva ani a fost adoptata cu toate actele de catre o familie care sunt in acelasi timp unchi si matusa pentru ambele surori.Acum cealalta sora solicita acestei familii o luare in spatiu pentru a-si face C.I si cetificat de nastere deoarece le-a pierdut pe cele vechi.mentionez ca aceasta sora este casatorita ,are un copil minor si locuieste cu chirie la alta adresa.Intreebarea mea este:daca aceasta sora va fi luata in spatiu si i se vor elibera acte pe adresa familiei care a adoptat cealalta sora,acest fapt va avea ceva repercusiuni asupra celei adoptate?si daca da .de ce fel.In plus,familia adoptiva nu are alti urmasi,deci logic copilul adoptiv are drept de mostenire asupra bunurilor in caz de deces,deci mai tarziu daca va fi vorba de acest fapt,sora care solicita luarea in spatiu va avea si ea ceva drepturi asupra bunurilor pe care le-ar mosteni sora adoptata?va multumesc
nu.. nu va avea astfel de drept decat daca moare sora adoptata
deci singurele probleme daca va fi luata in spatiu ar fi eventualitatea unor amenzi sau credite la banci nereturnate ,ca vor veni toate actele la usa acestei familii?
Corect...acestea vor fi singurele probleme care le poate creea acea sora.
In ceea ce priveste mostenirea, luarea in spatiu nu da dreptul si la mostenire si nici nu va influenta cu nimic mostenirea primita de sora adoptata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)
Poate ataca donația? Marrian Marrian Bună ziua, mătușa mea mi-a donat casa mie printr-un act de donație cu uzu fruct, după ce băiatul și soțul ia decedat Ea ne mai având nepoți de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)