avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale dupa incetarea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale dupa incetarea CIM

In 25 iulie 2009, am intrat in somaj. Am chemat in instanta institutia, am pierdut procesul. La fel si recursul.
Acum, in iulie 2010, institutia a dat cel de-al 13-lea salariu pentru anul 2009. Mai putin noua, celor concediati. Nu s-au dat nici celorlalte institutii subordonate primariei, adica ASCO,AIO, Politia Comunitara, etc.(contabila mi-a spus telefonic ca am de luat 1000 RON, la care primarul s-a opus)
Daca-i chem in judecata din nou, am nevoie de actele care sunt la Tribunal in dosar, respectiv cererea mea la incetarea CIM de a-mi acorda toate drepturile salariale, inclusiv salariul compensator. Ce ma sfatuiti?
Pot sa-i chem in instanta si fara avocat? Ce ar trebui sa contina cererea mea, cum s-o intocmesc?
Multumesc
Faceti actiune in instanta prin care solicitati plata drepturilor neachitate reprezentand al 13-lea salariu . Actiunea o puteti face dvs. , fara avocat , gasiti modele pe net .
E posibil, e legal sa se fi hotarat in Consiliul Local neacordarea acestor drepturi?
Multumesc.
stelamudura a scris:

E posibil, e legal sa se fi hotarat in Consiliul Local neacordarea acestor drepturi?
Multumesc.

Acordarea celui de-al 13 lea salariu este prevazut de lege iar Consiliul local nu poate emite legal o hotarare in sensul neacordarii acestui drept ..
La fel ne-au spus si la incetarea CIM referitor la salariul compensator, ca acesta nu se acorda deoarece nu suntem afiliati niciunui sindicat. Pana la urma, colegii dumneavoastra m-au lamurit. CCMUNN 2007-20010 trebuie respectat de catre toti angajatorii.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti in instnta stelamudura stelamudura Buna ziua Pentru ca a trecut mai bine de un an de la concediere (art.65 din Legea 53/2003), in Instanta, pe langa solicitarea drepturilor banesti, a ... (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu: unii da, altii nu aura_s aura_s Buna ziua! Va rog, ajutati-ma si pe mine cu un sfat. Lucrez intr-o insitutie publica, am fost sanctionata pe nedrept, mi s-a facut o evaluare la comanda si am ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz in cazul somajului Nelia2583 Nelia2583 In cazul punerii in somaj, angajatul beneficiaza de perioada de preaviz de 20 zile? am auzit si de un salariu suplimentar... (vezi toată discuția)