avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... al 13-lea salariu: unii da, altii nu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

al 13-lea salariu: unii da, altii nu

Buna ziua! Va rog, ajutati-ma si pe mine cu un sfat. Lucrez intr-o insitutie publica, am fost sanctionata pe nedrept, mi s-a facut o evaluare la comanda si am primit calificativul nesatisfacator, pe care l-am contestat. Am auzit ca s-a dat al 13-lea salariu si m-am dus sa intreb de ce nu am primit. Mi s-a spus ca m-a taiat primarul de pe lista. Este corect ce a facut?
Cel mai recent răspuns: aura_s , utilizator 08:17, 12 Februarie 2009
Stiti si dvs. ca nu este corect sa fiti taiata de pe lista cu cel de-al 13-lea salariu.
Adaugati actiunii dvs. in instanta un nou capat de cerere, dupa ce formulati plangere administrativa prealabila: obligarea la plata celui de-al 13-lea salariu aferent anului 2008, actualizat cu indicele de inflatie, de la data introducerii actiunii pana la plata efectiva!
Este posibil la nivelul acestei institutii sa existe prevederi care reglementeaza modul de acordare a acestui salariul. :( ... cu toate ca legea prevedere acordarea lui la toti salariatii.
Primaria (consiliul local) este institutie publica locala. Potrivit reglementarilor referitoare la functionari publici, daca ai primit calificativul "nesatisfacator", poti fi testat, ti se poate lua o treapta de salarizare, dar nu ti se "taie" al 13-lea salariu.
Reglementarile aplicabile functionarilor publici nu sunt valabile si pentru personalul contractual ... de fapt, in mesajul anterior am spus ca este posibil sa existe asa ceva (mai ales la mintea unor asemenea primari care aplica legea dupa urechi).
Va multumesc pentru raspunsuri. Sigur ca in cele din urma va trebui sa introduc actiune in instanta, deoarece in aceasta institutie primarul face doar ce vrea fara sa-l intereseze legea. Mai mult, au incercat sa-mi ascunda faptul ca s-a acordat acest drept. Nici vorba de transparenta si tratament egal.

Alte discuții în legătură

Al 13 lea salariu nedreptate nedreptate Rog respectuos sa ne comunicati cand se acorda al 13 salariu pentru unitatile penitenciare ? D-l Boc ne spune mereu ca nu s-a aprobat bugetul, dar salariul ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti in instnta stelamudura stelamudura Buna ziua Pentru ca a trecut mai bine de un an de la concediere (art.65 din Legea 53/2003), in Instanta, pe langa solicitarea drepturilor banesti, a ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale dupa incetarea cim stelamudura stelamudura In 25 iulie 2009, am intrat in somaj. Am chemat in instanta institutia, am pierdut procesul. La fel si recursul. Acum, in iulie 2010, institutia a dat cel ... (vezi toată discuția)