avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot rezolva aceasta situatie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot rezolva aceasta situatie?

au existat plangeri ale colegilor asupra aspectului meu fizic(1 colega),datorita acestui motiv am fost chemata in biroul directorului comunicandu-mi acest aspect propunandu-mi sa semnez o demisie in alb ,care va fi rupta daca se va rezolva acest aspect,in 2 saptamani,fiind nervoasa si dorind sa le demonstrez ca acea persoana are ceva personal cu mine am semnat,au trecut cele doua saptamani si nu mi s-a comunicat nimc,am crezut ca s-a rezolvat problema,dar dupa aproape 2 luni am fost chemata in birou sa mi se dea demisia inregistrata,motivand ca i-am impresionat atat prin munca cat si prin comportament insa decizia a fost luata.eu consider ca nu este legal,ma poate ajuta cineva cu un sfat?p.s...mi-au trecut un preaviz de 30 de zile calendaristice,in aceste conditii ar trebui sa lucrez 4 ore si sa mi se plateasca 8?astept sfaturi ..multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:17, 23 August 2010
Este discriminare. Dar in decizie scrie ca a incetat CIM prin demisie? Atunci, asa ramane.
tocmai faptul ca au fost extrem de multumiti de mine si m-au laudat pt seriozitatea mea si profesionalismul meu dar in acelasi timp au fost influentati de o persoana care nu are functie de conducere ci aceeasi functie ca si mine.nu as putea actiona in nici un fel?cat despre preaviz trebuie sa lucrez 4 sau 8 ore?
De ce aveti 30 zile de preaviz, aveti functie de conducere?
Iar conform art. 74 (3) din CCMN, In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Doamna/domnisoara,
practic dvs. v-ati dat demisia. Punct!
(se poate discuta mult despre faptul ca ati fost constransa moral sa v-o dati, sau ca ati fost santajata, sau ca aati semnat demisia in gluma, sau ca aveati un pistol la cap cand ati semnat-o. Insa, daca aceste aspecte nu pot fi dovedite, iar pe hartia de demisia este scrisul si semnatura dvs., acea hartie este valabila ca demisie. Din pacate, asa se intampla cu actele semnate in alb.)

In cazul in care angajatul isi da demisia, el trebuie sa acorde firmei un preaviz: de 15 zile daca are fuinctie de executie, de 30 daca are functie de conducere.
In preavizul de demisie, dvs. trebuie sa va prezentati la lucru in mod normal, scopul acestui preaviz fiind acela ca firma sa aiba timp sa va gaseasca un inlocuitor si sa preia de la dvs. sarcini de serviciu, documente, etc.

NU aveti dreptul sa lipsiti de la locul de munca in perioada acestui preaviz.
Dreptul sa lipseasca il au angjatii care se afla in preaviz de concediere (adica cei care sunt formal vorbin, dati afara de catre firma, nu care pleaca de bunavoie, cum rezulta din acte ca ati plecat dvs.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia omega12345 omega12345 daca ma poate ajuta cnv ... Am plecat dela fostu loc demunca. fara a vrea cei deacolo sa imi dea lichidarea la ziii si am plecat asa.... normal din cate am ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz? corina.trandafir corina.trandafir ptr sef serviciu marketing cat este preavizul ptr concediere?20 sau 30 zile lucratoare?dar contabil sef?ms (vezi toată discuția)
Sunt presat la locul de munca sa-mi scriu demisia iasirazvan iasirazvan Buna ziua. Ma numesc Razvan am 21 de ani din Iasi. De 3 luni de zile manegera tot imi spune sa imi scriu demisia ca eu nu ma conformez cerintelor ei. Normal ... (vezi toată discuția)