avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Sunt presat la locul de munca sa-mi scriu demisia
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Sunt presat la locul de munca sa-mi scriu demisia

Buna ziua. Ma numesc Razvan am 21 de ani din Iasi.
De 3 luni de zile manegera tot imi spune sa imi scriu demisia ca eu nu ma conformez cerintelor ei. Normal ca am refuzat acest lucru. Si intr-o zi de duminica (chiar saptamana trecuta) trebuia sa fiu de munca si cu 3 ore inainte am sunat si am anuntat ca imi este rau si ca nu pot veni la munca(am vorbit cu manegerul pentru ca pe program era el la munca in ziua respectiva si solicitand fisa postului pentru a putea sa-mi iau concediu medical pe ziua respectiva). Dupa ce am terminat conversatia cu el nu trec 2 minute ma suna managera ca ea s-a saturat de mine ca ma trece nemotivat (oricum la cat rau ma simteam am lasat-o sa vorbeasca si sa-mi inchida tot ea telefonul) spre seara m-am mai recuperat si m-au chemat 2 prieteni afara sa mai stau cu ei cat se joaca tenis. In drum spre terenul de tenis am trecut pe langa locul de munca si m-a vazut un coleg. A doua zi cand am venit la munca mi s-a dat sa semnez o foaie prin care spunea ca am fost vazut la fotbal in ziua respectiva. si am vazut ca scria data pe foaie 21-25. Prostia a fost ca am semnat-o ,dar fara nume si nu am semnat in dreptul camerei de supraveghere deci mai pe scurt nu apare ca am semnat eu acea fisa,
Si acum intrebarile:
1. Ce as putea sa fac in acest caz? (deoarece eu inca sunt trecut pe orar)
2. Daca ma concediaza ce obligatii am eu si ce obligatii au ei fata de mine?
3. Cum as putea sa ii dau ca sa zic asa "peste nas" cu legislatia din vigoare?
4. Are dreptul sa tipe incontinuu la mine?
5. Eu sunt fumator (stiu ca nu este ceva de laudat) ,dar eu nu am dreptul sa ma duc sa fumez o tigara ,iar restul colegilor se duc toti. Ce as putea sa fac in acest caz?
Multumesc pentru timpul acordat!
Precizez ca lucrez de 7 luni de zile.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
iasirazvan, utilizator
Cel mai recent răspuns: iasirazvan , utilizator 13:08, 25 Mai 2018
In primul rand din ce am inteles dumneavoastra ati semnat o hartie ca ati fost vazut jucand fotbal si nici decum vreo demisie nu?
Trebuie sa vedeti Regulamentul intern al firmei privind ceea ce inseamna daca aveti absente nemotivate (motiv de concediere sau nu). Ca sa va concedieze ar trebui sa stiti mai intai pe ce baza doresc sa va concedieze si apoi reveniti cu un raspuns (desfiintare loc de munca? absente nemotivate?pe motiv diciplinar? etc) totusi din punctul meu de vedere ar trebui sa se faca o cercetare disciplinara in prealabil.
La punctul 3 cu ce doriti ,,sa le dati peste nas?"referitor la ce?
La punctul 4 consider ca aceasta managera are un superior ierarhic.Deci puteti sesiza in scris superiorul ierarhic al doamnei manager referitor la comportamentul dansei fata de dumneavoastra.La fel si pentru punctul 5.Legat de fumat ar trebui sa vedeti daca aveti ceva reguli stricte in cadrul firmei legat de acest lucru sau de pauzele pentru fumat.
Nu trebuia sa semnati in alb.
Dacă aveați probleme puteati apela la avocat ca sa tempereze spiritele.
Acum este complicată situatia...
Ar fi un proces foarte dificil si prea costisitor cred eu...si veti avea si probleme cu probatiunea...
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc de raspunsuri si o sa cer un regulament intern si o sa revin cu un Update intr-o ora.
Nu am semnat demisia. Cum sa explic eu era ca un proces verbal ceva in genul ca pe data de am fost vazut si ca eu o sa incerc sa ma remediez de pe 21 pana pe 25 adica astazi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema demisie hahalero444 hahalero444 buna seara.....am o intrebare si in acelasi timp o problema..... pe data de 14 ianuarie am fost silit sa imi dau demisia.....ceea ce am si ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna aprobat telefonic DenisaIoanaP DenisaIoanaP Mi s-au aprobat 5 zile de concediu de odihna telefonic de catre manager, nu ma simteam bine in urma unei interventii chirurgicale, iar medicii negasind cauza, ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre preaviz Roger25 Roger25 Buna ziua, Situatia e in felul urmator: in data de X am depus preavizul de 20 zile lucratoare pentru a-mi da demisia din firma (vroiam sa ma angajez la alta ... (vezi toată discuția)