Buna seara!
La revenirea din CIC angajatorul mi-a spus ca mi s-a desfiintat postul , ca unitatea este in restructurare si ca urmeaza a mi se desface contractul de munca cu art. 65 din Codul Muncii (nu au fost desfiintate si alte posturi datorita "restructurarii"). In timp ce eu am fost in CIC s-au facut alte angajari pe perioade nedeterminate, una dintre ele vizand chiar postul pe care eu il ocupasem inainte de a intra in CIC.
Intrebarea este: Atata timp cat CCMNN stipuleaza ca in timpul cat o salariata se afla in CIC pe postul sau nu se pot angaja alte persoane decat pe perioada determinata, este vorba sau nu de o ilegalitate in cazul meu?
As putea sa intreprind vreo actiune impotriva angajatorului avand in vedere ca desfacerea contractului de munca a avut loc deja? Daca da, ce sanse credeti ca as avea sa obtin castig de cauza?
Se face o actiune prin care solicitati anularea deciziei de concediere si reintegrarea la locul de munca. Daca se dovedeste ca in urma restructurarii desi angajatorul a declarat ca desfiinteaza postul, iar in realitate a angajat o alta persoana, atunci veti castiga procesul si va veti intoarce la vechiul job.
Puteti de asemenea sa solicitati daune morale si materiale pentru perioada respectiva.
Desfiintarea postului a fost doar o justificare, postul exista si este ocupat de o pers angajata cand eu eram in CIC. Eu ma gandeam si la faptul ca durata contractului persoanei ce a ocupat postul meu este nedeterminata, contrar prevederilor CCMNN.
Despre intors la job nu poate fi vorba din moment ce am fost "data afara"...as vrea doar sa obtin satisfactia personala si una peste alta nici daunele morale si materiale nu ar fi de neglijat, tinand cont prin ce am trecut si inca trec din aceasta cauza!