avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariul de 280Ron
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariul de 280Ron

care este limita salariului brut de la care nu se aplica reducerea de 25%
lucrez in sanatate si am colege(incadrate cu salariul minim pe economie) care au obtinut ,un urma calculului salarial un venit de 280 ron !!!este posibil.???Cum se poate trai cu acesti bani?Ce sfaturi ne dati in asemenea cazuri?
Cel mai recent răspuns: Viorica Grigorescu , Avocat 03:44, 23 August 2010
Cu 280 lei/luna nu se poate nici trai si nici muri. Totusi:
Hotărâre nr. 1051 din 10/09/2008 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată - art. 2. - "Începând cu data de 1 ianuarie 2009, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 600 lei lunar".
Legea118/2010 (legea pt. reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor) - art. 1 alin. 2: În situaţia în care din aplicarea prevederilor alin. (1) rezultă o valoare mai mică decât valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, suma care se acordă este de 600 lei.
Fata de aceste texte de lege, trebuie sa vedeti cine a facut acest calcul mirobolant. Nu am inteles daca cei 280 lei reprezinta salariul net sau brut. Daca este vorba de net, comparati cat a fost net-ul inainte de aplicarea legii incriminate (118/2010) cu cel prezent. daca va referiti la brut, in mod cert s-a incalcat art. 1 alin. 2 din scarbavnica lege (citat mai sus). Cereti explicatii, in scris, la compartimentul salarizare. Reveniti pe forum cu raspunsul, pentru a va putea oferi o solutie in functie de aceste elemente. In principiu, e caz de judecata ! X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scaderea salariilor cu 25% rebeca macovei rebeca macovei Am inteles din articolul 2 al legii 118/2010, ca salariul minim brut garantat in plata este de 600 de lei. In opinia mea \"garantat in plata\" semnifica faptul ... (vezi toată discuția)
Salariu in iulie 2010 san24c san24c Sunt angajata cu contract individual de munca(nu sunt functionar public), pe perioada nedeterminata,durata-8 ore,conditii ... (vezi toată discuția)
Venitul brut minim garantat pentru functionarii publici antin antin sint functionar public si incadrat cu un salariu de 705 ron brut.daca se aplica reducerea conform legii 118/2010 cu 25% ,este corect ca venitul brut sa scada ... (vezi toată discuția)