avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repararea acoperisului la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repararea acoperisului la bloc

Locuiesc la ultimul etaj al unui bl.de 2 et.iar anul trecut am refacut acoperisul suportand toate cheltuielile doar eu deoarece asociatia nu sa implicat invocand lipsa fondului de reparatii iar alti locatari din diverse motive iar cum eu eram cel afectat am purces la treaba si am inlocuit tigla cu tigla metalica tip Lindab.Acum pentru a-mi recupera o parte din cheltuieli administratorul mi-a recomandat sa-i actionez in jstitie pe cei doi vecini ai mei respectiv cel de la parter si et.1 eu stiind ca ar tebui sa dau in judecata asociatia,pana la urma am decis sa nu recurg la nici una din variante din lipsa timpului si pentru faptul ca conform legii nimeni nu poate initia vreo mansardare fara acordul meu dar acum am inteles ca legea sa modificat si cu acordul a doua treimi din proprietari pozitia mea nu mai conteaza astfel ca eu pot ramane ca sa zic asa ,,cu ochii in soare ''si am considerat potrivit sa apelez la ajutorul dumneavoastra ca parte neutra sa zic asa pe de o parte iar apoi voi solicita probabil si sfaturile unor avocati.Acum daca este important acest amanunt doresc sa va explic cumva asezarea apartamentului meu care are 4 camere si este situat pe toata latimea blocului deci eu nu am vecini nici in stanga-dreapta nici in spate practic eu am refacut in totalitate cam 20% din totalul acoperisului dar care se afla desupra a 3 apt. respectiv parter,et.1si et.2 din acest motiv administratorul recomandandu-mi disputa cu doar cei doi vecini deoarece dupa parerea lui nimeni nu se urca in pod pe partea noastra.Va multumesc anticipat !





Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:08, 23 August 2010
Aveti asociatie de proprietari? V-ar fi mai usor sa actionati daca ar fi asa pentru ca ati avea pe cine sa chemati in justitie.
Deci:
Conform legii 230/2007, orice fel de lucrari de modernizare (intretinere si reparatii) a cladirii se face prin intermediul asociatiei de proprietari. Aceasta trebuie sa aiba un comitet executiv, un presedinte, care conform aceleeasi legi au niste atributii in administrarea bunei functionari a condominiului, respectiv in cazul dv.:
- sa fi constituit fond de reparatii - obligatoriu prin lege;
- sa se ocupe de reparatia terasei (acoperisului). Acesta este proprietate comuna si cheltuiala se imparte proportional cu cota-parte indiviza la toti proprietarii - obligatoriu prin lege.

Daca dv. ati facut aceasta reparatie, in mod normal, aveti dreptul sa va recuperati cheltuielile de la asociatia de proprietari, prezentand orice document valabil (facturi, chitante, contract, garantie...)
Asociatia, pe baza acestor documente, poate pune pe listele de plata lunare aceste cheltuieli ale dv., bani care apoi vi-i puteti recupera, fie suma intreaga impartita pe cota-parte indiviza tuturor proprietarilor, fie in rate lunare impartite pe acelasi principiu al cotei-parti indivize.

In cazul in care asociatia de proprietari nu vrea sa se implice o puteti chema in justitie pentru a va recupera cheltuiala facuta.
A va aseza pe o pozitie defensiva, asteptand sa va faca cineva dreptate, pe motiv ca nu aveti timp, nu va face decat sa pierdeti niste bani si asociatia sa inteleaga "ca se poate si asa". Ar trebui sa-i aratati "ca nu se mai poate si asa"....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de reparatii totovajda totovajda A-si dori o explicatie in limita legii, platesc lunar fondul de reparatii 10 ron ,s-a reparat acoperisul de terasa cu tabla zincata 5 m patrat , et.4.a costat ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de bunuri comune intr-un imobil lupu_alex12 lupu_alex12 Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema, si nu prea stiu cum sa-i dau de cap, avand in vedere ca sunt cam singur. Blocul in care stau, construit ... (vezi toată discuția)
Izolarea acoperisului blocului laurentiuo laurentiuo sunt proprietarul unui apartament situat la etajul 2 intr-un bloc cu patru etaje. locatarii de la ultimul etaj au hotarat sa izoleze acoperisul blocului, fapt ... (vezi toată discuția)