Buna ziua, am un credit de nevoi personale la care dobanda este compusa din marja fixa a bancii , indicele Euribor 6M si un cost al rezervelor minime obligatorii (ultimile doua fiind variabile).
As dori sa stiu daca acest cost al rezervelor minime obligatorii este legal conform Ordonantei 50 din 2010, intrucat banca imi solicita semnarea unui act aditional prin care dobanda sa fie formata din Euribor 6 M si marja fixa a bancii la care se adauga acest cost al RMO, deci o marja fixa a bancii marita fata de cea initiala de la semnarea contractului.
Conform articolului 35 din Ordonanta 50 din 2010 alin 1 pct a si b nu pot fi majorate sau introduse alte costuri aferente contractului, cu exceptia costurilor impuse prin legislatie;
Acest cost al RMO este un cost impus prin legislatie clientilor bancilor sau doar bancilor, obligate la constituirea RMO la BNR?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Oug 50/2010
patrick 16
Am o intrebare in legatura cu OUG 50/2010 ,in 2009 am contactat un credit ipotecar ,in care la dobanda era stipulat : EURIBOR la 6 luni + 4,29 p.a.( la timpul ... (vezi toată discuția)