avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mentinerea in activitate dupa depunerea dosarului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mentinerea in activitate dupa depunerea dosarului de pensionare

avem un caz : la institutie publica, o persoana (sofer) a depus dosarul de pensionare, in decizie fiind un art. distinct ce prevede mentinerea in activitate pana la primirea deciziei de pensionare.
in august am fost nevoiti sa respectam prevederile OUG 63/2010-modificare organigrama, desfiintand anumite posturi, printre care si acesta ocupat de sofer, cu aplicare din 8 septembrie.
este nevoie de preaviz? presupun ca nu, eventual o notificare prin care i se aduce la cunostinta situatia existenta.

Cel mai recent răspuns: ContSters161342 , utilizator 17:12, 23 August 2010
Preavizul nu este necesar in acest sens, este o situatie diferita. Intr-adevar o notificare este potrivita.
Si art.41 (6) din Lg.19/2000 prevede mentinerea in activitate ,pana la primirea deciziei de admitere a cererii de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu ma pot pensiona ? Speta se prezinta astfel: sunt angajata la SRL si casa de pensii mi-a spus ca pot iesi la limita de varsta din ianuarie 2005. M-am dus ca tot omu la servici ... (vezi toată discuția)
Decizie icetare cim ana.mardare ana.mardare Bua seara, Va expun o situatie si va rog ajutati-ma cu u raspus La o istitutie publica s-a dat unui agajat ni data de 30.11.2010 decizie de incetarea ... (vezi toată discuția)
Restructurare la primarie unei comune dana81 dana81 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Conform OG 63/2010 la o primarie trebuie sa ramana un nr de 43 posturi, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)