avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutor

Rog un coleg de breasla cu experienta sa ma ajute in urmatoarea problema:la o firma care produce obiecte sanitare,barci,etc din fibra de sticla se creaza intii modelul dupa care se toarna piesa(produsul finit),se decofreaza si modelul ramine mai departe ptr.alte produse finite.cum inregistrez in contabilitate acest MODEL,(sa-l numim prototip)ptr.ca se consuma ptr.crearea lui materii prime ca si pt.un produs finit doar ca el se uzeaza in mai multe cicluri de productie si in final se arunca cind se uzeaza integral.Nu stiu in care cont sa evidentiez aceste modele.multumesc mult ptr.ajutor.
Cel mai recent răspuns: eveevelina , utilizator 18:31, 23 August 2010
Il puteti denumi matrita :).
l-am denumit deja matrita,doar ca nu stiu in ce cont contabil trebuie sa-l inregistrez,pt.ca logic ar fi un stoc de ...ceva,si asta ii rugam pe colegi sa ma ajute,unde sa-l incadrez.#-o
Incadrati matrita in cadrul produselor ce le detineti ca materie prima :)
cred ca mai bine obiect de inventar sau mijloc fix, depinde de valoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prototipuri pitirut pitirut va rog tare mult sa imi spuneti cum inregistrez un prototip (model) de produs finit?lucrez la o firma care produce scaune,barci cazi,etc ...din fibra de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate stocuri pitirut pitirut va rog tare mult sa imi spuneti cum inregistrez un prototip (model) de produs finit?lucrez la o firma care produce scaune,barci cazi,etc ...din fibra de ... (vezi toată discuția)
Productie sau servicii ilsssa ilsssa firma cod caen 7311- Activitati ale agentiilor de publicitate, asociat unic fara salariati - printarea de carti de vizita+flyere pt clienti, este ... (vezi toată discuția)