avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reducere pedeapsa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reducere pedeapsa?

buna ziua,

povestea:
anul trecut in august am condus o masina fara permis si cu 0.9 alcolemie in etilotest
am fost prins de politie si am recunoscut fapta, am mers si la spital pt recoltare probe, anul acesta pe 1 martie am fost condamnat la 1,2 ani de inchisoare cu suspendare pt conducere fara permis si 1,7 ani de inchisoare cu suspendare pt alcolemie, instanta a ales pedeapsa de 1,7 ani de inchisoare cu suspendare + interzicerea de a ocupa functii ce implica autoritate de stat

intrebarea mea este daca pot face o cerere de reducere a pedepsei?

multumesc anticipat,
Marius
Nu puteti face cerere.aceasta cerere , daca ar fi fost posibila , ar fi trebuit sa va aflati in executarea unei pedepse privative de libertate, unde ati fi putut beneficia fie de liberarea conditionata pe baza muncii prestate, a unei bune comportari, etc. o ri ati fi putut face o cerere de gratiere.Nu insa si in cazul pedepselor cu suspendarea conditionata a executartii pedepsei.
multumesc pentru raspuns
asta inseamna ca tre sa stau foarte cuminte in continuare

multumesc ink o data pentru promptitudine.
Se poate cere reducerea daca hotararea nu a ramas definitiva , promovand apelul.
In cazul in care promovati numai dumneavoastra apel nu si parchetul nu vi se poate ingreuna situatia.
Infractiunile pentru care ati fost condamnat nu sunt foarte grave se puteau si pedepse sub minimul special.
daca mai sunteti in termen declarati apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am consumat alcool la volan Catalin099 Catalin099 Am consumat alcool la volan si am fost oprit de catre politie, si in urma tastari cu aparatul etilotest am avut o alcolemie de 1,00 apoi am fot sa mi se ... (vezi toată discuția)
Alcolemie Mihaela03 Mihaela03 Buna ziua!Ce sentinta ar putea fi data unui sofer care a condus in stare d ebrietate avand o alcolemie d 0,92.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului alin_alin alin_alin ce sa fac daca am alcolemie de 0,90 in sange si a doua proba nu am mai facuto ..... si la ce sa ma astept pe viitor (vezi toată discuția)