povestea:
anul trecut in august am condus o masina fara permis si cu 0.9 alcolemie in etilotest
am fost prins de politie si am recunoscut fapta, am mers si la spital pt recoltare probe, anul acesta pe 1 martie am fost condamnat la 1,2 ani de inchisoare cu suspendare pt conducere fara permis si 1,7 ani de inchisoare cu suspendare pt alcolemie, instanta a ales pedeapsa de 1,7 ani de inchisoare cu suspendare + interzicerea de a ocupa functii ce implica autoritate de stat
intrebarea mea este daca pot face o cerere de reducere a pedepsei?
Nu puteti face cerere.aceasta cerere , daca ar fi fost posibila , ar fi trebuit sa va aflati in executarea unei pedepse privative de libertate, unde ati fi putut beneficia fie de liberarea conditionata pe baza muncii prestate, a unei bune comportari, etc. o ri ati fi putut face o cerere de gratiere.Nu insa si in cazul pedepselor cu suspendarea conditionata a executartii pedepsei.
Se poate cere reducerea daca hotararea nu a ramas definitiva , promovand apelul.
In cazul in care promovati numai dumneavoastra apel nu si parchetul nu vi se poate ingreuna situatia.
Infractiunile pentru care ati fost condamnat nu sunt foarte grave se puteau si pedepse sub minimul special.
daca mai sunteti in termen declarati apel.