avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am consumat alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am consumat alcool la volan

Am consumat alcool la volan si am fost oprit de catre politie, si in urma tastari cu aparatul etilotest am avut o alcolemie de 1,00 apoi am fot sa mi se recolteze probele biologice .
inca nu stiu rezultatul probelor biologice dar stiu sigur ca va trebui sa ajung
in fata judecatorilor .
nu mai am niciun dosar pana in acest moment si as vrea sa stiu
pe cat timp imi va fi anulat permisul sau daca imi va putea da o amenda penala si sa imi fie suspendat doar pe 4 luni
Cel mai recent răspuns: Catalin099 , utilizator 18:44, 11 Octombrie 2012
Daca la aparatul etilotest ati avut 1,00 la mie, sigur vi se va intocmi dosar penal si sunteti pasibil de inchisoare pana la cinci ani. La acest moment nu este important permisul ci viitorul cazier judiciar al dvs.
E necesar sa va interesati de dosar, sa nu dati nicio declaratie decat in prezenta unui avocat.
cel mai probabil veti primi o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei. In termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii puteti sa va inscrieti la examen pentru obtinerea permisului de conducere. De asemenea, pe tot parcursul procesului aveti dreptul de a face succesiv cereri pentru a putea conduce pe cate o perioada de 30 de zile pana la finalizarea dosarului.
mary-anna a scris:

cel mai probabil veti primi o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei. In termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii puteti sa va inscrieti la examen pentru obtinerea permisului de conducere. De asemenea, pe tot parcursul procesului aveti dreptul de a face succesiv cereri pentru a putea conduce pe cate o perioada de 30 de zile pana la finalizarea dosarului.

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat sau suspendat? vasilicalungu vasilicalungu Am fost opriti de un echipaj de politie, iar sotului meu i s-a luat proba cu aparatul etilotest , iar rezultatul a fost 0.75mg/l.Ulterior am fost la cea ... (vezi toată discuția)
Probleme , niste raspunsuri va rog buli83 buli83 buna ziua , mi sa retinut permisu de conducere , eram stationat in Peco , mi sa spus ca am circulat cu o viteza de 109 km , am suflat in etilotest , nici macar ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului AlexandruM90 AlexandruM90 Va salut cu respect! Acum cateva zile am fost oprit in trafic pentru control de rutina, si greseala mea, a fost sa conduc pe drumul public dupa ce am consumat ... (vezi toată discuția)