avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

eu am terminat somaju ( 9 luni ) in aprilie , in luna mai mam angajat la aceiasi firma la care am fost si am semnat un contract pana in decembrie( 7luni ) iar acu in luna august mi sa dat un preaviz in care spune ca sa desfintat locu de munca si ca urmeaza sa benificiez de indemnizatia de somaj.Mai am dreptu la somaj ? Si daca nu mai am dreptu nu ar trebui sa isi respecte contractu??!!! Mai pot benificia de ceva ??
Ultima modificare: Luni, 23 August 2010
asimod, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:02, 25 August 2010
1. Chiar daca este vorba de un CIM pe perioada determinata se poate sa fiti concediat prin desfiintarea postului, inainte de expirarea termenului din CIM.
2. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni ati avut 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
3. Din cele 24 de luni scadeti cele 9 luni cat ati fost in somaj si trebuie sa va ramana 12 luni lucrate cu CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca MarcOvidiu MarcOvidiu Daca ai contract de munca pe perioada nedeterminata poate sati desfaca contractul de munca?? Si daca nu ai un an muncit ti se poate oferi somaj? Si daca nu ai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj veronica38 veronica38 buna ziua am o nelamurire an legatura cu dreptu la somaj .am lucrat an anul 2009 la o firma o perioada de 3 luni la care miam rupt picioru miam dat demisia ... (vezi toată discuția)
Voi putea beneficia din nou de somaj? LorenaM LorenaM Buna ziua Va rog respectuos sa ma consiliati in urmatoarea situatie: Am fost angajata din august 2006 in cadrul unei firme. In iunie 2008 am intrat in ... (vezi toată discuția)