avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj

buna ziua am o nelamurire an legatura cu dreptu la somaj .am lucrat an anul 2009 la o firma o perioada de 3 luni la care miam rupt picioru miam dat demisia pentru a sta acasa sa ma recuperez iar an 2010 m-am reangajat la aceias firma pana an martie acest an adica 2011 la care dinou miam dat demisia din cauza antarzieri salarilor .an total am lucrat o perioada de 14 luni dar cu antrerupere .la demisia data de mine mie mi s-a dat decizia de ancetare cu art.55 lit b iar colegilor mei cu drept de somaj deoarece firma se afla an prag de faliment.eu acuma de 2 saptamani m-am reangajat la o alta firma cu contract pe 3 luni dar antrebarea mea ar fi eu cum as avea drept de somaj daca nu mi sar mai prelungi aici contractu am anteles de la cei de la itm ca miar trebui o adeverinta cu salarile pe ultimele 12 luni dar la firma la care am lucrat mi sa spus ca nu e necesar ca de anul asta cei care au avut decizia de concediere cu art 55 lit b nu au dreptu de somaj decat dupa anca 12 luni lucrate.va rog sfatuitima ce sa fac deoarece acuma nu stiu pe cine sa cred si ce drepturi as avea am o vechime an munca de 17 ani va multumesc de antelegere
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:33, 18 Aprilie 2011
1. Daca va inceteaza CIM pe perioada determinata la data expirarii sale veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti cotizate la somaj 12 luni.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
3. Nu conteaza ca ati demisionat de la locurile de munca anterioare, pentru a primi indemnizatie de somaj conteaza numai cum a incetat ultimul CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Axinte iulian Axinte iulian Buna seara eu am lucrat timp de un an si ceva la o firma dar de vrio 3 luni miam dat demisia si abea acum o luna mam reangajat inapoi la o alta firma vreau sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi reiau somajul? joryess joryess acum cativa ani am avut dreptu la somaj mam dus cu dosaru lam bagat si mi sa dat 3 formulare de la 3 firme sa le bifez,eu miam rupt picioru cazand pe zapada si ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil razvi10 razvi10 Buna seara,pe 6 octombrie am iesit din concediu crestere copil 2 ani,acuma va intreb:mai pot depune dosar de somaj daca am terminat prenatalu de 1 luna si 2 ... (vezi toată discuția)